Härryda ska bli bäst i Sverige


Owe Mabäck 2021-10-07

Rekordmånga företag vill etablera sig i Härryda kommun i år. Här tas ett första spadtag för nybyggnation i en av kommunens företagsparker.
Rekordmånga företag vill etablera sig i Härryda kommun i år. Här tas ett första spadtag för nybyggnation i en av kommunens företagsparker.

HÄRRYDA | I ett pressmeddelande från Härryda kommun får vi veta att man inte är nöjda med andraplatsen, ambitionen är att bli bäst när det kommer till näringslivsklimat.


– Sveriges bästa företagare är värda Sveriges bästa företagsklimat, menar Fredrik Olsson, näringslivschef.

Härryda kommun jobbar långsiktigt och genomgripande med målet att vara Sveriges bästa näringslivskommun. Ett arbete som skapat en ihållande, positiv utveckling och som fått kommunen att klättra i rankingen av det lokala företagsklimatet se senaste åren.

– Placeringen i Svenskt Näringslivs ranking ger självklart en kick och ny energi in i arbetet, säger Fredrik Olsson, chef på kommunens näringslivsenhet och som nu ställer sig frågan ”hur kan vi bli ännu bättre?”

– Anledningen till att satsa ännu högre är alla fantastiska företagare i kommunen. För dem vill vi vara nummer ett.

Rekordtryck från näringslivet

Antalet företag ökar stadigt i Härryda kommun. Markförfrågningarna slår i år rekord i antal, liksom mängden nya arbetstillfällen som tillkommer tack vare företagandet. Inom kort etablerar sig exempelvis ett framgångsrikt logistikbolag i en av företagsparkerna, vilket ger 400 nya arbetstillfällen i kommunen.

– Det här är riktigt roligt och spännande, och nu gäller det att vi som kommun fortsätter att leverera verkligt god service, säger Fredrik Olsson.

– Det handlar både om bemötande och handläggning av direkta företagsärenden och om sådant som trygghet, trafiklösningar och välfungerande skolor och omsorg. Alla som jobbar i Härryda kommun har också företagen och företagarna som kunder.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.