20-åring från Aranäs till Alingsås


Denny Bågenholm 2024-02-07

Petter Donaldsson är ytterligare ett fint nyförvärv till Alingsås HK.
Bild:Martin Larsen / Alingsås HK
Petter Donaldsson är ytterligare ett fint nyförvärv till Alingsås HK.

SPORT | Alingsås HK har skrivit ett tvåårskontrakt med niometersspelaren Petter Donaldson. Han har redan under säsongen gjort 61 mål och är tvåa i Aranäs interna skytteliga.

– Jag är en explosiv halvdistansspelare som gillar att komma med kraft in i duellerna, säger Petter Donaldson.


 

Varbergsfostrade Petter Donaldson kom till Aranäs inför säsongen 2021-22 och har sedan dess gjort 190 mål på 67 matcher. 20-åringen har förutom säsongerna i Handbollsligan även 20 U-landskamper på meritlistan och har i det blågula uppdraget redan stött på Alingsås assisterande tränare William Törnqvist, skriver klubben i ett pressmeddelande.

– Det är en “go” känsla att vara klar för Alingsås som har en lång tradition av att utveckla spelare för att ta nästa steg i karriären, jag hoppas fortsätta att utvecklas i mitt spel.Truppen känns bra och väl balanserad. Jag hoppas verkligen att Alingsås kan vara med och slåss om guldet igen, säger Petter Donaldson.

– Petter är en orädd halvdistansspelare som är bra på att spela i hög fart och som kommer passa utmärkt i vårt spel. Han har visat att han är en pålitlig målskytt och vi hoppas att han hos oss kan utvecklas till en toppspelare i ligan, säger assisterande tränaren William Törnqvist.

– Petters spelartyp är något vi till viss del saknar i dagens trupp. Han är fortfarande ung men gör redan mycket mål och vi tror att han kan utvecklas ytterligare i vår miljö, tycker Christer Mårtensson, sportchef.

Petter Donaldson är Alingsås tredje nyförvärv inför nästa säsong. Sedan tidigare är det klart att högersexan Samuel Lindberg och målvakten Anton Hagvall återvänder till klubben.

Samuel Lindberg som tidigare spelat sex säsonger i klubben sa i december när det nya kontraktet var signerat. – Jag håller mina år i Alingsås väldigt kärt. Det var där jag utvecklades till den spelare och person jag är i dag och jag har många fina minnen från den tiden. Dessutom återkommer Mattias Flodman som hade stor del i min utveckling, sa Samuel Lindberg.

Värvningen av Anton Hagvall görs då Rickard Frisk valt att efter säsongen lämna för spel i norska Elverum. Det innebär att det blir Hagvall och Emil Holmberg-Schatzl som bildar målvaktspar i Alingsås nästa säsong. Anton påbörjar sin tredje vända i Alingsås HK nästa säsong.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.