Wizards skapade magi - klara för Allsvenskan nästa säsong


Denny Bågenholm 2022-04-19

Seger i första kvalmatchen följdes upp av oavgjort i match två vilket räckte för avancemang till allsvenskan nästa säsong.
Bild:Tommy Holl
Seger i första kvalmatchen följdes upp av oavgjort i match två vilket räckte för avancemang till allsvenskan nästa säsong.

SPORT | Efter 4-3 i första matchen mot Rönnby i Partillebohallen inför 200 exalterade åskådare  räckte det med oavgjort i returen i Västerås för att Wizards skulle spela i Allsvenskan nästa säsong. Rönnby har spelat i Allsvenskan under hela säsongen vilket gjorde kvalomgång 2 till en extra svår utmaning.

Inför dubbelmötet fanns det respekt från lagets tränare Thomas Backlund, “De är och ska ju vara ett lag på en annan nivå än de senaste matcherna, som alla som vunnit första rundan. Vi har satt oss in i hur de spelar, så vi vet ganska bra hur vårt eget spel kommer att möta det. Jag ser fram mot två riktigt bra matcher där vi kan visa vilken nivå vårt lag är på”

Wizards tog sig Västerås med buss och hade gott om tid att förbereda sig inför matchen. Kanske var det för mycket nerver och en lång resa som fick benen på spelarna att inte svara på alla instruktioner under matchen, för när det återstod sex minuter av den tredje perioden var Wizards i brygga med underläge 2-4 och Allsvenskan såg att glida laget ur händerna, vilket spelarna trodde, men läget var ju ett annat "cliffhanger".

Så heter man Wizards och tror att det krävs en seger är det just i detta läge man svingar med trollstaven. 2-4 blir 3-4 och när det återstår en minut av matchen skapar Saga-Maja Andersson magi genom att trolla bort Rönnbys försvar och sedan sätta kvitteringen bakom Rönnbys målvakt. Rönnby satsar allt framåt men Wizladies håller undan och vinner dubbelmötet med 8-7 och spelar i Allsvenskan nästa säsong.

- Vid underläge 2-4 var vi klara för Allsvenskan som “lucky loser” vilket vi inte berättade för tjejerna utan manade på dem, men sa ändå att de skulle spela balanserat och inte chansa. Om Rönnby gjort 5-2 hade vi inte gått vidare, men istället gör vi 3-4 och det är i princip klart. Men Rönnby ligger på och trots att båda lagen är klara för allsvenskan gör deras forcering att vi kan sätta 4-4 i sista matchminuten och Rönnby åker ur serien, säger tränare Sebastian Idehed.

- Rönnby var otroligt bra i söndags och vi fick verkligen slita under hela matchen. De underskattade oss nog lite i första matchen. Vi var bättre än vi trodde och den känslan och inställningen tog vi med oss till Västerås. Men Rönnby visade en helt annan inställning än i första matchen och hade även plockat in sin SSL tränare för att vinna matchen, säger tränare Sebastian Idehed.

- Säsongen har varit magisk och det vore självklart jätteroligt att få vara med och leda laget även nästa säsong i Allsvenskan men det är ju styrelsen som beslutar om det, men jag är gärna kvar, avslutar Wizards “Joe Labero” Sebastian Idehed.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.