Inget avancemang för FBC Lerum


Denny Bågenholm 2022-04-20

Deppigt när Växjö sätter segermålet bakom Sarah Flodmar.
Bild:Tommy Holl
Deppigt när Växjö sätter segermålet bakom Sarah Flodmar.

SPORT | Efter oavgjort i första mötet mot Växjö (3-3) på hemmaplan i Lerums Arena var det vinnaren i Fortnox Arena som skulle spela i Allsvenskan nästa säsong. Tyvärr orkade inte Lerum hela vägen utan matchen slutade med uddamålsförlust 2-3.

Lerum hade 2-2 efter knappt halva matchen men Växjö fick chansen och satte 3-2 efter 13.20 i andra perioden. Resultatet stod sig matchen ut trots att Lerum hade flera fina chanser att kvittera, men bollen vägrade leta sig in i nätmaskorna. Efter en andraplats i ligan och två kvalomgångar har laget gjort en strålande säsong och tillslut skiljer det bara ett mål mellan Allsvenskan och division 1, det är små marginaler i sport.

- Det är väldigt tråkigt just nu för tjejerna var värda att gå upp i allsvenskan, tror vi bara förlorade en match i serien och vi gjorde ett bra kval. Det hade räckt med seger i en av matcherna för att vi som “Lucky loser” skulle fått en allsvensk plats. Vi hade chansen i första matchen där vi hade ledningen när det bara var några minuter kvar men tyvärr lyckades vi inte säkra den segern, säger tränaren Mattias Flodén.

- Även om vi är bra tränade så blev tre matcher på sju dagar lite för tufft. Växjö var det bästa laget vi mött i år. Växjö spelade smart och hade en väldigt bra defensiv som vi inte orkade bryta, analyserar Mattias.

- Vi hade en plan A och en plan B inför slutspelet och nu blir det plan B som kommer gälla för att vara ännu bättre nästa säsong. Jag har ett år kvar på kontraktet och föreningens målsättning om allsvenskt spel är fullt möjlig. Nu har vi skaffat oss mer erfarenhet och fått ett bra kvitto på att vi gör rätt saker. Vi har en ung trupp där många spelare går på idrottsgymnasiet och därför är det lite tidigt ännu för att veta hur truppen kommer se ut nästa säsong. Det kommer vara några som slutar och flera kommer att ansluta så där är jag inte orolig. Nästa år vi den här tiden hoppas och tror jag att vi är i allsvenskan, avslutar Mattias Flodén.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.