Pixbo vill ha revansch i morgondagens SM-final


Jonas Bengtsson 2022-04-22

Pixbos Ida Sundberg tackar för matchen efter förra årets SM-final som vanns av guldhattsbeklädda Team Thorengruppen.
Bild:Svensk Innebandy (arkivbild)
Pixbos Ida Sundberg tackar för matchen efter förra årets SM-final som vanns av guldhattsbeklädda Team Thorengruppen.

SPORT | Pixbodamerna har förlorat både den senaste SM-finalen och Svenska Cup-finalen mot konkurrenten Team Thorengruppen. Men i morgon är det Pixbos tur, hoppas lagkapten Ida Sundberg.

– Vi är jätterevanschsugna, säger hon.


I morgon avgörs SM-­finalerna i innebandy. På damsidan ställs Pixbo Wallenstam mot Team Thorengruppen i den helt av­görande matchen som startar klockan 12.10.

– Vi har tränat på som van­ligt i veckan och slipat på lite detaljer som vi vet kommer bli viktiga mot ”Thoren”. Det känns bra, vi har en träning kvar och sedan får vi en halv­timme på golvet på lördag inför finalen för att känna hur stort det är, säger Pixbos lagkapten Ida Sundberg till Lokalpressen under onsdagen.

På vägen fram mot finalen har Pixbo slagit ut Nacka IBK med 3–0 i kvartsfinalen och Endre IF med 3–1 i semifina­len. Lördagens final spelas i Globen, numera omdöpt till Avicii Arena.

– Det ska bli skithäftigt att få uppleva ännu en final med förhoppningsvis mycket folk på läktarna. Det är sådana match­er man tycker är kul att spela, och det blir roligt även för de lagkamrater som inte fått upp­leva en sådan stor fest innan.

I förra vårens SM-­final förlo­rade Pixbo mot Team Thoren­gruppen med 4–5 och i novem­ber förlorade Mölnlyckelaget även finalen i Svenska Cupen mot Umeålaget (6–7 efter för­längning). Nu möts lagen igen under lördagens SM-­final.

– Det är väl de två finallagen som hela innebandy-­Sverige förväntade sig att det skulle bli. Thorengruppen är ett otroligt duktigt lag med många indivi­duellt duktiga spelare. Jag tror det blir en tajt match där det gäller att göra jobbet till hund­ra procent och sätta våra lägen, säger Ida Sundberg som tycker det är kul med den rivalitet som byggts upp mellan de två klub­barna de senaste säsongerna.

– Det finns inget lag vi vill slå mer än ”Thoren”, säger Sund­berg som tillsammans med lagkamraterna Laura Manninen och Eliska Krupnova var med 2016 när Pixbos damer tog sitt hittills enda SM-­guld.

Pixbo har faktiskt slagit Team Thorengruppen i båda grundseriematcherna den här säsongen – men det som ligger närmast till hands i tankarna är ändå de senaste finalförluster­na.

– Vi är jätterevanschsugna. Vårt stora mål har hela tiden varit att ta oss till final. Vi är stolta över att ha lyckats med det, men vi är inte nöjda. Nu vill vi vinna guldet.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.