Vinna eller försvinna för seriesegrarna


Denny Bågenholm 2022-04-22


SPORT | Svenska mästare, cupmästare och seriesegrare. Nu krävs seger ikväll mot serieåttan Lugi för att inte säsongen oväntat ska vara över.
- Det är bara att njuta i stunden, allt kan hända i ett slutspel vilket är det roliga med sport och även en förbannelse, säger tränaren Michael Apelgren.

För två veckor sedan åkte laget ur European League med ett måls differens. Nu har Sävehof 2-2 i kvartsfinalserien mot Lugi, vilka man vunnit stort över tidigare under grundserien och som laget även slog ut i semifinalen förra säsongen med 3-0 i matcher. Nu är läget ett annat och ikväll gäller det att mobilisera all kraft både på plan och på läktaren. Sävehof var storfavorit inför kvartsfinalerna men redan i första matchen överraskade Lugi och vann med ett måls marginal som gjordes i sista sekunden. Sedan vann Sävehof två raka matcher och de flesta trodde att Partillelaget skulle avgöra på bortaplan i tisdags. Men återigen bjöd Lugi på starkt motstånd och vann fjärde matchen med fyra mål.

- Lugi är mycket bättre än vad deras plats i serien visar, men vi är absolut favoriter och vi ska vinna matchen ikväll med hjälp av publikens stöd. Vi fortsätter med vår strategi med många olika spelupplägg som vi gjort tidigare under säsongen, det har funkat bra och vi skall inte ändra på det nu, säger Michael Apelgren.

- Det är små marginaler i ett slutspel och det är något som jag tycker är extra kul och spännande, vi får höja oss lite till ikväll för att vinna. Men vi har hemmaplan och starkt stöd på läktarna så det talar för fortsatt slutspel, avslutar Michael.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.