Sävehof till semifinal


Denny Bågenholm 2022-04-22

Sävehof körde över Lugi i femte kvartsfinalen.
Bild:Tommy Holl
Sävehof körde över Lugi i femte kvartsfinalen.

SPORT | Seger krävdes och seger blev det i kvartsfinal fem mot Lugi. Efter fem måls ledning i paus höll hemmalaget avståndet och drygade ut på slutet till seger med 33-21. Nu ställs Sävehof mot Ystads IF i semifinalen som startar på onsdag 27 april.


Lugi försökte komma ikapp i andra halvlek och efter 40 minuter skilde det bara fyra bollar. Men i Sävehofs mål stod målvakten Bertram Obling i vägen för det mesta som Lugi skickade fram. När slutsignalen ljöd hade avståndet ökat till 12 mål och slutresultatet skrivs till 33-21.

- Härlig stämning och riktigt bra kamp, det blev omvänt från senaste matchen. Lugi var otroligt bra i serien. Jag hade bara bestämt mig för att det inte skulle bli sista matchen i Partille Arena, säger Bertram Obling efter 47% räddningar i C Mores sändning.

- Kul att det blev som det blev till slut. Det har varit en enorm press och är man etta i serien så var det bara seger som krävdes. De flesta höll nog på Lugi i landet för underdogs brukar folk gilla. Men vår publik idag var fantastisk och det var väldigt viktigt att vi hade hemmaplansfördel. Lugi var väldigt bra och det är bara hatten av för Marc Udh och hans killar, säger Michael Apelgren till C More.

Semifinalerna spelas i bäst av fem matcher och Sävehofs damer möter Lugi 18.00 och herrlaget möter Ystads IF klockan 19.45 på onsdag.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.