Mardrömsstart sänkte Pixbo i SM-finalen


Jonas Bengtsson 2022-04-23

Pixbos Emma Stenberg under SM-finalen i Avicii Arena där det blev förlust mot Team Thorengruppen.
Bild: AC Kårhag
Pixbos Emma Stenberg under SM-finalen i Avicii Arena där det blev förlust mot Team Thorengruppen.

SPORT | 0–1 efter en minut. 0–2 efter fem minuter. Efter den mardrömsstarten i Avicii Arena hämtade sig aldrig Pixbo i lördagens SM-final som slutade 4–5 mot Team Thorengruppen.

– Vi sitter kvar i omklädningsrummet och är inte med alls, säger Rikke Ingebrigtsli Hansen till Lokalpressen i den mixade zonen efter finalen.


Pixbo Wallenstam hamnade i underläge direkt i SM-finalen då 0–1 kom efter att Team Thorengruppens Maja Viström kontrat in ledningsmålet till den stora gröna Umeåklackens glädje. 0–2 gjordes efter fem minuter av Oona Kauppi, men Pixbo kom kortvarigt tillbaka in i matchen när Denisa Ratajova bröt in från vänsterkanten och tryckte in 1–2 efter elva minuter. Men in till den första pausvilan var ställningen 1–3 efter att Thorengruppens svenska landslagsstjärna Emelie Wibron målat efter en frislagskombination.

– Det var en otroligt tung start, men jag tycker att vi växer in i matchen mer och mer och är verkligen med och har till och med lägen att komma närmare, säger Cajsa Elm.

Att det var starten som i princip sänkte Pixbo höll även lagkamraterna med om efteråt i Avicii Arenas mixade intervjuzon.

– Vi får en tuff start och vi får jobba i uppförsbacke hela matchen, säger lagkapten Ida Sundberg.

Uppförsbacken fortsatte även in i andra perioden och början av tredje.

– De är mycket bättre än oss i början. Vi sitter kvar i omklädningsrummet och är inte med alls, säger Pixbos Rikke Ingebrigtsli Hansen vars 3–5-mål med tio minuter kvar av den tredje perioden gav det polkagrisrandiga laget och dess supportrar på läktarna nytt hopp.

– Vi växer in i matchen och jag tycker att vi gör en väldigt stark sista period och vi förtjänar mer tycker jag, säger den norska landslagsspelaren.

Backen Moa Andersson:

– Vi var nog lite nervösa i början av matchen, men vi växer in i det och har kontroll. Jag tycker att det var vår match mot slutet.

Pixbo tryckte på, och hjälptes samtidigt av Lara Heini som storspelade i det egna målet, och i spel med sex spelare mot fem kom också 4–5-reduceringen av Denisa Ratajova med en minut och sju sekunder kvar att spela av matchen.

Därefter skapade Pixbo flera kvitteringschanser, bland annat en ribbträff av Moa Andersson. Men någon förlängning blev det inte då ställningen stod sig. Och precis som i fjol förlorades alltså SM-finalen med siffrorna 4–5 mot Team Thorengruppen.

– Det är klart att det är tungt, vi är ett lag med många skickliga spelare som förtjänar så jäkla mycket mer. Och jag unnar det här laget så mycket mer än en silvermedalj i år igen, säger Rikke som tyckte det var tungt att se Thorengruppen fira i guldhattar efteråt.

– Vi kände att vi ville ha på oss hattarna i år. Och nu när vi vunnit serien så är det tungt att vi inte kan dra det hela vägen.

Ida Sundgren:
– Jag tycker att vi ändå ska vara jättestolta med säsongen i stort. Vårt stora mål har varit att gå till final, och vi var här. Såklart ville vi vinna guld men det är små marginaler som avgör och just nu är det bara besvikelse. Men när vi ser tillbaka på den här säsongen tror jag att vi ändå kommer kunna se hur mycket bra vi gjort tillsammans.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.