Jamina Roberts är årets handbollsspelare


Denny Bågenholm 2022-04-24

Jamina Roberts under en av kvarsfinalerna mot VästeråsIrsta.
Bild:Tommy Holl
Jamina Roberts under en av kvarsfinalerna mot VästeråsIrsta.

SPORT | Sävehofs briljanta spelfördelare och mittnia blir årets svenska handbollsspelare på damsidan. Jamina fick utmärkelsen under gårdagens landslagsmatch mot Turkiet där hon var lagkapten för första gången i Svenska landslaget.
- Jag har nog inte hunnit ta in det riktig än, men jag är väldigt glad säger, Jamina.

Det var Jamina Roberts 24:e landskamp för den här säsongen, den 199:e någonsin. Under den fick hon utmärkelsen Årets spelare i svensk handboll på damsidan. Motiveringen från juryn, bestående av Svenska Handbollförbundets elitråd och förbundskaptenen Tomas Axnér lyder:

"Jamina Roberts har spelat i landslaget i 13 säsonger och representerat Sverige i 14 internationella mästerskap och har hela tiden fortsatt att utvecklas. Under den senaste säsongen har hon nått en högre nivå än någonsin tidigare och varit en av de absolut bästa spelarna i världen. Hon tog plats i all star team i OS i somras och följde sedan upp det med ett starkt VM och imponerande individuella prestationer i såväl Champions League som SHE med sitt klubblag IK Sävehof. Jamina är en stor förebild såväl på som utanför planen. "

– Jag har sett många bra spelare få utmärkelsen tidigare så det är så klart en stor ära att få den och ett kvitto på att jag gjort en bra säsong. Jag tycker att fram till jul gick det riktigt bra, sen är det svårt att hålla samma nivå under så lång tid. Nu är det fullt fokus på semifinalerna mot Lugi som börjar på onsdag, vilket skall bli väldigt spännande, säger Jamina Roberts.

Har du blivit bättre efter du fick barn?
- Jag kan inte känna att det är anledningen, snarare är väl förutsättningarna egentligen sämre. Dåligt med sömn, äta när det går, mycket marktjänst och ibland är det rätt gött att gå till träningen för att tänka på annat. Jag har ju även blivit äldre så det kanske också spelar in. Tidigare ville jag göra mycket själv och det vill jag fortfarande men nu värderar jag läget bättre och gör färre misstag. Men någonstans ligger det väl nåt i det, det är ju flera spelare som håller absolut toppklass efter de fått barn. Så att säga att man inte kan elitidrotta och vara mamma är ju inte sant.

Semifinal mot Lugi som börjar på onsdag, skall jag satsa huset på nåt av lagen?
- Jag skulle inte sätta det på Lugi som vinnare (skratt). Självklart är vi storfavoriter och skall vinna den här serien med vad skall vi säga, 3-1? Det är slutspel och allt kan hända, det gjorde det ju förra året där vi var det bästa laget men ändå lyckades vi slarva bort den finalplatsen. Det skall vi inte göra i år.

En finalmatch eller bäst av fem?
- Tycker en match är roligare, det var en happening med massor av publik, bankett och en rejäl uppladdning medialt innan finalen. Blir det vi mot Skuru som de flesta verkar tro på är det ju inte många som orkar åka upp till Stockholm en vardag och kolla. Vi kan ju självklart tycka det borde vara bättre drag runt matcherna men man måste ju också vara realistisk. Vi får hoppas på rejält stöd på hemmaplan, för det är vi värda. Sen om det är mest sportsligt vet jag inte heller med bäst av fem. Förra året var vi klart bäst i semifinalerna men åker ändå ut. I en enkel final ställs allt på sin spets och då blir det ännu en dimension i att man inte kan sluta spela för att man har en chans till om två dagar. Alla måste göra sitt bästa och det passar mig bra.

Semifinal ett spelas på onsdag 18:00 i Partille Arena mot Lugi HF och direkt efter damerna spelas herrmatchen Sävehof mot Ystads IF klockan 19:45


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.