Historisk trepoängare för Landvetter IS


Jonas Bengtsson 2022-04-19

De grönklädda LIS-lirarna Filip Landegren och Efe Yildirim under division 2-matchen mot Sävedalens IF den 9 april.
Bild:Leif Lundvall
De grönklädda LIS-lirarna Filip Landegren och Efe Yildirim under division 2-matchen mot Sävedalens IF den 9 april.

SPORT | Torsk i premiären – men nykomlingen Landvetter IS reste sig och håvade på andra försöket in sin första seger i division 2 då Sävedalens IF besegrades med 5 – 4 på Bravida arena.
– Jäkligt kul att vinna och få med sig tre poäng, säger Albin Gustavsson.

Landvetter IS spelar för första gången någonsin i division 2. Men det helgröna laget behövde inte vänta längre än till den andra omgången på sin första seger efter att man förlorat mot Tölö IF med 2 – 3 i premiären den 1 april.

För i bortamatchen 9 april mot Sävedalens IF kunde LIS ta med sig alla tre poäng efter en rafflande 5–4-vinst på BK Häckens konstgräsplan Bravida arena, då naturgräset i Partille ännu inte var grönt och skönt nog för spel – Det var en svängig match som gick mycket fram och tillbaka. Men jag tycker ändå att vi tog tag i matchen och hade en del bollinnehav, och vi fick också ett tidigt mål av Ahmed Hussain, säger LIS-spelaren Albin Gustavsson, som byttes in i 72:a minuten, och fortsätter:
– Sen får de straff och ett mål till och vänder matchen, men vi lyckas vända igen och leder med 4 – 2 innan de kommer tillbaka till 4 – 4. Bland annat efter en till straff.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.