Framtidstro i Jonsereds damlag


Leif Lundvall 2022-04-17

Jonsereds damlag på en träning under påsklovsveckan på Jonsereds IP.
Bild:Leif Lundvall
Jonsereds damlag på en träning under påsklovsveckan på Jonsereds IP.

SPORT | För två år sedan startade Jonsereds IF upp sitt damlag igen efter att det legat i träda i decennier. Satsningen på damlaget är långsiktig och utan att laget till en början har några egentliga resultatmål. Konstateras kan att de två första åren har varit kämpiga med många tunga förluster på planen och nästan inga vinster alls.

Nu är det dags för tredje säsongen och inför den är tongångarna betydligt mer positiva.
– Det känns jäkligt bra och de har fått ett lyft i år. Vi har två nya tränare i Kent Andersson och Per Dahland, som jobbat hela vintern med att skapa trygghet, struktur och en bra känsla och stämning i laget, säger sportchefen Torbjörn Werner.

Laget spelar i division 4, vilket är den lägsta serien i Göteborg och de siktar på att hamna på övre halvan när serien är slutspelad någon gång i början på oktober.
– På träningarna har det sett riktigt bra ut och det har känts som ett topplag i vår serie. Vi ser oss som en utmanare i serien för det gäller så klart att få ut det på match också, säger tränare Kent Andersson som också är föreningens nye kanslist.

Största delen av truppen från i fjol är kvar även om veteranerna Åsa Andersson och Linda Bengtsson slutat liksom löftet Ellen Lundgren. Åldersstrukturen på truppen är intressant och den sticker ut om man jämför med övriga lag i serien. Några tonåringar, en majoritet i åldersspannet 24 till 30 år och så ett antal duktiga spelare med en ålder som klart överträffar Zlatans. Föreningen har också ett gäng duktiga juniorer födda 2007 – 08, men de behöver ett par år till för att kunna tas upp i A-truppen.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.