Våren närmar sig med träningsmatcher i fotboll


Denny Bågenholm 2023-02-22

Solen sken, fåglarna kvittrade och publiken jublade när Lekstorp vann årets första träningsmatch med 3-0 mot Kålltorp.
Bild:Niclas Bonander
Solen sken, fåglarna kvittrade och publiken jublade när Lekstorp vann årets första träningsmatch med 3-0 mot Kålltorp.

SPORT | Årets första träningsmatch på soliga Lekstorpsvallen. Lekstorps IF tar emot FC Kålltorp, som visade sig vara riktigt bollbekväma och ha passningsskickliga spelare.


 

Matchen startar bättre än väntat nligt hemmalagets bänk, med ett fint passningspel trots att det var första matchen för säsongen utomhus.

– Vi hade snackat lite innan matchen om vikten av att komma igång och ”ta jobbet” och det gjorde vi verkligen under större delen av matchen. Många blev riktigt trötta och det är gott att se, jag menar gott att se att gubbarna ta ut sig för laget, säger tränare Mats Johansson.

Under första halvlek böljar spelet fram och tillbaka, båda lagen visade prov på bra passningsspel, och faktiskt ganska högt tempo. Lagen kanske var lite försiktiga med de där riktigt farliga djupledslöpningarna. Målvakten Noah fick göra någon fantomräddning, så även deras målvakt, skriver Lekstorp på sin hemsida.

Bortalaget drabbas av en utvisning men istället för att lyfta spelet så sänker Lekstorp tempot. När sen bortalaget drabbas av ytterligare en utvisning börjar hemmalaget rada upp chanser. i  minut 78 sätter Marcin en volleykanon rätt i krysset. 2-0 kommer några minuter senare.

– I slutet av matchen, i en ganska rolig sekvens (kanske inte för Kålltorp) så tog Kålltorps duktige målvakt ett livtag om en av våra gubbar vid sidlinjen. Sidlinjen – ja ni läste rätt. Deras målis var faktiskt väldigt duktig med fötterna. Frispark, och vi slog den snabbt. Målvakten började jogga tillbaka mot målet, men han hann ju inte tillbaka, istället fick en av deras utespelare agera målvakt och han räddade bollen med händerna, och vad händer då? Jo, rött kort och straff för oss. Rasmus stänker in straffen. 3-0 till Lekstorp, förtsätter Mats.

3-0 till Lekstorps IF efter årets första träningsmatch blir en härlig start på säsongen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.