Bild:Tommy Holl

Håkan Hekmatii Baltichov var en av Lerumslagets spelare som försökte överlista Arvid Norén i hemmamålet.

SPORT | Det var derby för herr- och damlaget i Partille Arena under söndagskvällen. Ett dubbelevenemang som blev mindre lyckat för Lerumslagen när Sävehofs farmarlag gick segrande ur båda matcherna.

Först ut var damlaget som hade tre raka segrar i bagaget och parkerade ovanför kvalstrecket med tio poäng. Skulle man ha någon chans mot seriesuveränen som hade 14 raka segrar på lika många matcher och ledde tabellen före HK Karlskrona.

Madeleine Rehnberg inledde målskyttet för S-Hof med två raka mål. Edit Hohner och Lisa Tyre gör ställningen till 2-2. Lagen följer varandra fram till 5-5 innan den tidigare Sävehofspelaren Maja Sjöberg ger Baltichov ledningen med 6-5. Ida Landberg, som även spelat i Handbollsligan gör tre snabba mål fram till 6-8 och därefter kommer Baltichov inte ikapp, även om det är jämnt halvleken ut, paus resultat 14-15.

Baltichov fortsätter spela bra och kämpar ordentligt i inledningen av andra halvlek och är i ledning med 17-16 efter 34 minuter genom Maja Sjöberg. Resten av halvleken är en kamp när Lisa Tyre och Maja Sjöberg fortsätter att göra mål efter att S-Hof återtagit ledningen. Med en kvart kvar är Baltichov i underläge 20-24 men laget vägrar ge upp.

Med tio minuter kvar är avståndet bara två bollar när Olivia Vilhelmsson sätter 25-27 och hoppet lever för bortalaget Baltichov. Då tar Andreas Wallin timeout för S-Hof och därefter är det bara ett lag på banan. Sista åtta minuterna gör hemmalaget 8-2 och Baltichov orkar inte fortsätta kämpa utan förlorar en jämn match med 35-27 och laget är åter på kvalplats.

– Vi gör en härlig insats i Partille Arena under 51 minuter och är då bara två mål efter serieledande S-Hof. Men där någonstans tar orken slut och hemmalaget kan dra ifrån, skriver Ingvar Andersson på Baltichovs hemsida.

– Vi spelar i det stora hela riktigt bra försvarsspel. Även framåt lyckas vi bra och till exempel gör alla våra utespelare mål. Underläge med ett i halvtid, kvittering och möjlighet att ta ledning i början av andra halvlek. Vi kunde ju sedan, som sagt, hålla liv i matchen tills nio minuter återstod. Synd då att vi tappar lite för många mål på slutet - men det är ju mot ett riktigt bra lag, summerar han.

Maja Sjöberg gör åtta mål och Lisa Tyre står för sju fullträffar. Nästa match är på söndag 2 februari mot HK Malmö, även det på bortaplan.

Baltichovs herrar spelade något senare på kvällen och här blir det en klassisk kollaps av stora mått. Det står 3-3 efter nio minuter innan S-Hof trampar gaspedalen i botten och gör 7-2 på sju minuter. Efter 20 minuter är hemmalaget i ledning med 12-5 när Baltichov tar timeout. Raset stoppas och lagen följer varandra resten av halvleken men det är ändå sju bollar mellan lagen. I halvtid står det 11-18 och det behövs ett ordentligt snack i paus.

Snabbt gör S-Hof 8-2 i början på andra halvlek och det står 26-13 efter 40 minuter och matchen är avgjord. Det är inte mycket som går Baltichovs väg och man orkar bara med att göra sju mål, när S-Hof gör 22 i andra halvlek, slutresultat 40-18. Tre segrar på femton matcher och med endast sju matcher kvar ser det tufft ut för Baltichov att hålla sig kvar i division ett.

Bästa målskytt i Baltichov blir linjespelaren Alfred Zarkout med sex mål.