Tufft läge för Baltichov


Denny Bågenholm 2022-02-07

Oliver Todorovic stöter på patrull i matchen mot Fjärås
Bild:Tommy Holl
Oliver Todorovic stöter på patrull i matchen mot Fjärås

LERUM | Efter det historiska avancemanget till division 1 har det varit tufft för IK Baltichov. Först blev säsongen 2020/21 inställd med anledning av Coronapandemin. Sedan långtidsskadades lagkaptenen och playmakern Anton Fjelner.

 

Inför helgens match mot Mantorps IF hade IK Baltichovs herrlag fått en tuff start på året med noll poäng på två matcher. I matchen mot Mantorp blev det tyvärr inte heller några poäng, men ändå ett fall framåt enligt tränaren Martin Thyr.

Matchen var jämn i hela första halvlek och Baltichov kunde segla upp till en 3-1 ledning efter en stark inledning. Baltichov fortsatte att vara farliga på alla positioner, lägg sedan till ett starkt målvaktsspel på det och Baltichov har en ledning med 8-4 efter en kvart.. Sedan lägger Mantorp in en extra växel, och halvtidsresultatet skrevs till 14-16.

Efter sju minuter av andra halvlek har Baltichov hämtat ikapp till 18-18. Då verkar kraften ta slut och Mantorp gör fem raka mål och Baltichov kommer aldrig ikapp, Slutresultat 22-25 och Baltichov ligger näst sist i tabellen med sju poäng på 16 matcher.

- Trots att vi inte hade optimala förutsättningar med sjukdomar och skador i truppen åker vi till Mantorp och bjuder upp till riktig kamp, säger tränare Martin Thyr till Baltichovs hemsida. men vi behöver få bättre utdelning i vårt kontringsspel, kunna släppa handbromsen helt enkelt. Men vi har bra träff bakåt med ett grymt målvaktsspel vilket gör att matchen lever hela vägen. Vi kämpar på med vårt anfallsspel vilket vi gjort en period. Tyvärr lyckas vi inte få med oss några poäng hem. Vi tar med oss energin som finns i gruppen, avslutar Martin Thyr.

Nästa match spelas på lördag 12 februari 17:00 i Förbohallen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen/


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.