Svenska Cupen deltävling i trampolin


Redaktionen 2021-09-20

Nöjda finalister, Saga Einvall och Wilma Fjelkner med tränare Amanda bakom trampolinen.
Nöjda finalister, Saga Einvall och Wilma Fjelkner med tränare Amanda bakom trampolinen.

Stolt Hugo Fjelkner efter första svenska cupen segern i trampolin.
Stolt Hugo Fjelkner efter första svenska cupen segern i trampolin.

HÄRRYDA | För drygt en månad sedan flyttade Sjövalla FK’s trampolinsektion SACRO in i sin nya träningshall i Mölnlycke gamla fabriksområde. Och det verkar som det redan givit resultat för Sacro’s hoppare. Vi helgens svenska cupen deltävling (första tävlingen på 559 dagar!) deltog fem hoppare, fyra tjejer och en kille i klass 3.


Redan på uppvärmningen syntes det att Sacro hopparna gjort sin träning väl och efter kvalet för tjejerna var Wilma Fjelkner och Saga Einvall i final och Hugo Fjelkner låg etta i killarnas kvalgrupp.

I finalen där alla hoppare börjar om på noll gäller det att ha en så svår serie som möjligt men ändå med stil och höjd för att få mesta möjliga poäng.

Först ut var Saga Einvall som inledde serien väldigt bra men kom lite fel mot slutet och fick bara åtta av tio övningar godkänt. Wilma Fjelkner förbättrade sitt resultat från kvalet men tappade ändå två placeringar då konkurrenterna hade högre svårighetspoäng. Men femma och sexa i första finalen någonsin på svenska cupen och efter ett långt tävlingsuppehåll är inte fy skam. Hugo Fjelkner som ledde inför finalen fick då starta sist då det gäller omvänd startordning efter kvalplaceringen hade nog inte fattat situationen riktigt. Men med mycket koncentration i sin ”egna” bubbla startade Hugo mycket säkert och tryggt. Stort sett hela serien gick i samma tecken och efter landningen i sista övningen stod det klart att ingen fick bättre poäng denna dag än Hugo som i sin första final tog sin första seger.

”Helt klart har vår nya hall varit en stor del i dagens seger”,  berättar Huge efter han klivit ner från prispodiet med sin guldmedalj.

Tävlingsrapporten från Rustan "Rulle" Jarnesand


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.