Oavgjort resultat i Lerumsderbyt


2021-09-24

Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

Bild:Tommy Holl

LERUM | Spelarna i Lerums IS och Stenkullen GoIK känner varandra väl sedan innan och delade också kamratligt och rättvist på poängen i förra helgens derbymatch som slutade 1–1.


De lägre fotbollsserierna avgörs precis som i fjol som enkelserier. Lördagens derby mellan de skadedrabbade lagen Lerums IS och Stenkullen GoIK blev således också årets enda kommunkamp i division 4.

Matchen på Aspevallen rivstartade den första kvarten då gästande Stenkullen tog ledningen efter ett vackert avslut signerat Martin Nilsson Faal som på halvvolley sköt in bollen i bortre nätmaskorna.

Lilavita Lerum kvitterade dock snabbt efter tjusigt spel då bollen gick från backlinjen och uppåt i banan via få tillslag och mycket rull. Till slut kunde 15-årige Adam ”Mini” Sjöling kallt placera in målet som betydde 1–1.

– Efter det stod matchen och vägde, det var väl några straffsituationer och så hade väl Lerum mycket boll och även ett par bra chanser. Men jag tycker att sett till 90 minuter var 1 – 1 ett rättvist resultat. Vi har många yngre killar som är med och fick göra sitt första derby och det var kul att de fick introduceras för det, säger GoIK:s lagkapten Marcus Liljevall.

Lerumstränaren Dragan Sinik höll med:
– Vi hade väl kanske lite fler målchanser men fick inte utdelning, så kan det vara i ett derby. Sedan är Stenkullen tunga att möta och gör också ett jättefint mål, det kan man inte ta ifrån dem.

Läs hela artikeln i dagens Lokalpressen Lerum:
https://e-tidning.lokalpressen.eu/2535/lerum/451097/2021-09-24/r/6Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.