SM-medalj till Lerumslöpare


Denny Bågenholm 2023-08-02

Linus Pihl (242) slutade tvåa på 200 meter efter Henrik Larsson (141)
Bild:Deca
Linus Pihl (242) slutade tvåa på 200 meter efter Henrik Larsson (141)

SPORT | Linus Pihl från Lerums friidrott visade åter på strålande form när han tog ett silver på 200 meter. Det var hans första senior SM-medalj och samtidigt hans första seniormästerskap.
– Skitkul att få ta medalj i första seniortävlingen och att det samtidigt är ett SM, säger Linus.

 

Det var inga bra förutsättningar för att leverera supertider i Söderhamn då det blåste både motvind och regnade lätt när finalen på 200 meter skulle avgöras.
– Det kändes bra hela loppet och jag kunde trycka på ordentligt. Jag kunde också hålla koll på Henrik från min sjätte bana även om jag visste att han skulle vinna till slut. Jag gav allt jag hade och är väldigt nöjd med tiden som är min näst bästa någonsin trots de dåliga förutsättningarna, säger Linus.

Linus tid på 200 meter blev 21.19 vilket räckte till ett silver efter den svenska rekordinnehavaren Henrik Larsson, en tid som ger hopp om framtiden och Linus målsättning att komma under 21 sekunder.
– Ja, sub21 vore kul att slå. För oss semiproffs är det en fin tidsgräns att gå under. För de riktigt stora löparna är det under 10 sekunder på 100 meter och under 20 sekunder på 200 meter som gäller och får jag vara frisk och kan träna som jag vill så hoppas jag naturligtvis att jag kommer dit någon gång i min karriär.

På 100 meter putsade han sitt personliga rekord från 10.65 till 10.47 vilket räckte till en sjätteplats i finalen. Att springa de olika distanserna skiljer sig lite åt.
– Man går inte riktigt lika hårt på 200 meter som på 100 meter utan man kan vara lite smartare och tänka lite mer på löpningen, det är väldigt mycket teknik. När det gäller 100 meter är det egentligen bara att ge allt man kan fast det låter lättare än vad det är. Det är bara det absolut bästa som klarar av att springa 100 meter med maximalt tryck hela loppet, vi andra får hålla igen lite för att inte springa in i väggen, säger Linus och skrattar.

Med ett silver i SM borde platsen till Finnkampen i september vara solklar?
– Det har inte kommit någon inbjudan ännu, men det brukar vara så att tar man medalj på SM så brukar man få chansen vilket hade varit superroligt, säger han.

Det svenska rekordet på 200 meter lyder på 20.30 och sattes av Johan Wissman 2007.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.




Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.