Simon Möller är ny lagkapten


Aron Mikael Sik 2023-08-03

Simon Möller har alltid känslorna på utsidan oavsett om han är på bänken eller i målet. Nu är han ny lagkapten i Sävehof.
Bild:Tommy Holl
Simon Möller har alltid känslorna på utsidan oavsett om han är på bänken eller i målet. Nu är han ny lagkapten i Sävehof.

SPORT | När säsongen startar i september hoppas han vara tillbaka mellan stolparna och leda sitt lag mot ett nytt SM-guld. Han såg sin pappa Peter Möller vara lagkapten nu är det sonen Simons roll att axla rollen som lagkapten.

– Det är en sån enorm ära och det är ett uppdrag jag kommer ta på största allvar, säger Simon.


 

Simon Möller är “född” på handbollsplanen och han såg pappa Peter Möller ha på sig lagkaptensbindeln under sin tid i Sävehof. När Simon började handbollsskolan var kanske inte rollen som kapten det han tänkte på då, fast när Michael Apelgren och Linus Ekman frågade om han var intresserad innan sommaren svarade han ja direkt.
– Det är otroligt hedrande, att få vara lagkapten i klubben jag spelat för sedan starten och att få äran att axla den rollen när man vet vilka spelare som haft den före mig. Jag tror inte att det går att få ett finare uppdrag, jag vet inte vad som skulle kunna toppa detta, säger en oerhört stolt målvakt.

Just nu är det försäsong med mycket löpning och styrketräning. Laget har precis återvänt från ett läger i Karlstad där fick Simon stå vid sidan av målet. Simon fick inte heller avsluta säsongen på plan då han ådrog sig en skada på foten under SM-finalerna mot IFK Kristianstad utan han har fått fokusera på fysik och kondition. Nu känner han dock att han snart är redo för spel.
– Det går bättre och bättre och jag har inte fått några bakslag. Jag hoppas på att kunna träna handboll igen i månadsskiftet augusti-september och att vara tillbaka på planen igen när vi har säsongspremiär på bortaplan mot Ystad, säger Simon.

Vad skulle kunna vara större än rollen som lagkapten?
– Det skulle vara att få lyfta bucklan som lagkapten till våren efter ett nytt SM-guld, säger han och skrattar.

Pappa Peter Möller tycker såklart att det är väldigt roligt att även Simon får äran att bära bindeln i Sävehof precis som han själv gjort tidigare.
– Ja, även jag hade den och jag är väldigt stolt över att ha varit kapten i Sävehof och är väldigt stolt över att Simon nu får vara det, säger han.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.