SM-guld till unga rullskidsåkare


Denny Bågenholm 2023-08-18

Medaljörer från OK Landehof: Valter Blomberg Gerle, Viggo Rudklint och Axel Sandberg.
Bild:Mattias Rudklint
Medaljörer från OK Landehof: Valter Blomberg Gerle, Viggo Rudklint och Axel Sandberg.

HÄRRYDA | Det går att åka skidor året om. I helgen avgjordes USM/JSM i rullskidor bland bohuslänska klippor och salta skär i Tanumstrand. Valter Blomberg Gerle från OK Landehof tog guld både på 10 och 20 kilometer.

 

Landehof som normalt håller till i Landvetter med gnistrande snö under skidorna lyckades även leverera under sommaren och klättrade upp på prispallen i helgens ungdomstävlingar.

På lördagen var det individuell start i skate på riktigt snabba tävlingshjul. Tävlingen avgjordes på en varvbana i Tanumstrand där ungdomar mellan 15-16 år åkte 12 kilometer och de något äldre, 17-20 år, åkte 20 kilometer.

Det blev SM-guld till Valter Blomberg Gerle (Herr 15-16 år), Axel Sandberg (Herr 17-20 år) och Mattias Rudklint (Herr 50 år), och en bronsmedalj till Viggo Rudklint.

Under söndagen var det gemensam start för båda klasserna,15-16 år och 17-20 år, klassisk teknik. Tävlingen gick på en kustnära bana på 22 kilometer där man hörde fiskmåsarnas skrik och en och annan fritidsbåt, med några backar på banan och bitvis öppet landskap.

Det var klungkörning i början och det blev lite dramatisk efter cirka 10 kilometer då Valter Blomberg Gerle bröt staven, snabbt en ny stav från serviceteamet och jakten kunde fortsätta. Valter försökte attackera i backarna på den sista halvan av banan. En efter en av konkurrenterna fick släppa däribland Viggo Rudklint som ensam tog sig i mål på tredje plats.

På slutvarvet var det fyra åkare kvar i täten. Två ungdomar och två juniorer. Det blev spurt mellan paren där Valter Blomberg Gerle lyckades ta hem segern 15-16 år. Axel Sandberg fick se sig slagen på upploppet med liten marginal och slutade på en fin andraplats.

Sammantaget en fin prestation av åkarna från OK Landehof.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.