Säsongspremiär för IK Baltichov


Denny Bågenholm 2023-08-19

Bästa spelare i Baltichov blev Vendela Liifv Sinkko med sina fem mål mot Kungälv.
Bild:Tommy Holl
Bästa spelare i Baltichov blev Vendela Liifv Sinkko med sina fem mål mot Kungälv.

SPORT | Nytt lag och ny säsong som inleddes på svårast tänkbara sätt när man mötte Kungälv i ATG Svenska Cupen. Fullt med publik stöttade laget och det såg bitvis riktigt bra ut.

– Svårt att analysera när det skiljer så mycket mellan lagen men tjejerna kämpade tappert. säger Magnus Lindqvist.


 

Matchen inleds med sex shootouts, tre för varje division lägre man är än motståndarna. Kungälv spelar i Handbollsligan och Baltichov i division 1. När matchen väl startade hade Baltichov lyckats göra mål i hälften av sina försök och det står 3–0 på tavlan. Några spelmål blir det inte för hemmalaget i början på matchen, utan Kungälv gör sju raka mål fram till 3–7 efter tio minuter, då tycker Baltichovtränaren Magnus Lindqvist att det räcker och kastar in timeoutkortet.

Det ger resultat och hemvändaren Vendela Liifv Sinkko satte ett av sina fem mål fram till 4–7. Baltichov hittar nytt fokus och kommer även närmare, när Moa Bengtsson sätter 7–8 skiljer det bara en boll mellan lagen. Närmare än så kommer tyvärr inte Baltichov trots ett mäktigt publiktryck i ryggen. Avståndet ökar till 11–20 i paus och matchen är avgjord och även om ingen på förhand trodde att Baltichov skulle kunna ta poäng av Kungälv gick luften ur hemmalaget.

Andra halvlek blir en transportsträcka, Kungälv spelar runt och Baltichov kämpar. Några riktigt fina målvaktsingripanden får vi se av båda Baltichovmålvakterna, Wilma Von Porat  och Felicia Kvarnryd. Vendela Liifv Sinkko kommer bli viktig för ett lag som nästan tappat hela sin niometerslina från förra året och nu har man ett helt nytt lag att spela ihop.

Matchen slutar 19–35 och tränare Magnus Lindqvist ser inte för besviken ut efter matchen.
– Själva matchen är svår att få några svar ifrån då det skiljer för mycket mellan lagen men det viktiga är att vi kommer in i ett rytm och tjejerna börjar lära känna varandra på planen. Det är ett helt nytt lag med några återvändare och många unga spelare som måste få chansen att spela sig samman, säger han, och fortsätter:
– Tycker tjejerna gör en riktigt fin kämpainsats mot en motståndare som tränar betydligt mycket mer än oss och spelar i högsta ligan. Sen byter de ju runt mycket och därför håller vi tidvis jämna steg och jag är nöjd.

Bra målvaktsspel under matchen?
– Ja, absolut. Både Wilma och Felicia får mycket skott och räddar också en hel del vilket är positivt, säger Magnus.

– Vi står upp väldigt bra bakåt och vi tränar på. Målsättningen är att hålla oss kvar i division ett, säger Magnus avslutningsvis.

Resterande lag i grupp 8 är Lugi och OV Helsingborg.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.