SM-guld i bänkpress


Denny Bågenholm 2023-03-19

William Nilsson och ägaren Josefin Brander Waltersson på hemmagymmet Seminoff i Hindås där han tillbringar mycket tid.
Bild:Privat
William Nilsson och ägaren Josefin Brander Waltersson på hemmagymmet Seminoff i Hindås där han tillbringar mycket tid.

SPORT | Han började med styrketräning för två år sedan. Förra året började han tävla. Nu har William Nilsson från Hindås vunnit SM i bänkpress för ungdom på 160 kilo.

– Nu är det 207 kilo som är nästa mål som är svenskt rekord för juniorer, säger William.


 

Tävlingarna var i Hallsberg där William var överlägsen i 93-kilosklassen där han vann på 160 kilo. William började träna på det lokala gymmet Seminoff i Hindås för drygt två år sedan och tidigt stod det klart att han hade talang för styrkelyft. William har tävlat fem gånger tidigare men detta var hans första svenska mästerskap och där blev det alltså guld direkt.

– Tävlingsinstinkten och pannbenet är med stor säkerhet nedärvt från farfar "Ivrige Ivar" – en legend inom skridsko med både SM-, VM-medaljer och OS-deltagande på meritlistan. Dit har William en bit kvar men med hans målmedvetet och talang är allt möjligt, säger Williams mamma Lisa till Lokalpressen.

Hur började du med styrketräning?
– Jag och några kompisar började träna på Seminoff för knappt två år sedan och jag tyckte det var väldigt roligt. Då höll jag på med både fotboll och innebandy. Jag fortsatte träna mycket och efter ungefär ett år kom ägaren Josefin och tyckte jag borde börja tävla. Då började jag fokusera mer på träningen och slutade med de andra sporterna för att kunna ägna mig fullt ut åt tyngdlyftningen, säger William.

Vad satsar du på framöver?
– Jag blir junior nu och där vill jag ta rekordet som är 207 kilo. Så det är mycket träna, sova och äta rätt som gäller.

William lägger ner mycket tid på gymmet i Hindås även när han inte tränar, då det blir som en familj att hänga med de andra som tränar. Så förutom träning hinner han inte med så mycket mer än skolan. William utbildar sig till snickare på PEAB-skolan där han ska bli snickare.

Då är det väl extra bra att vara stark så du kan slå i en spik på ett slag?
– Haha, ja kanske det, har faktiskt inte tänkt på det men det kan kanske vara något att också bli bäst på, säger han.

Din mamma nämnde din farfar Ivar "Ivrige Ivar" Nilsson som förebild, har du skaffat något fyndigt smeknamn ännu?
– Nej det har jag inte, vet inte riktigt vad de skulle kunna vara för något. Kanske något för Lokalpressens läsare att komma med tips på, säger han och skrattar.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.