Pixbo vinner igen - Nu 2-0 i kvartsfinalserien

Denny Bågenholm 2023-03-19

När Daniel Kanetun fick sitta i utvisningsbåset, då gör Pixbo 3-0 i kvartsfinal 2 mot FBC Kalmarsund.
Bild:D-Foto

SPORT | Två raka segrar i kvartsfinalserien mot FBC Kalmarsund, det är något spännande på gång i laget som är både ungt och hett. Först seger med 4-0 borta och nu 5-3 seger på hemmaplan och 2-0 i matchserien.

Kalmarsund visar direkt att man inte tänker ge upp matchserien utan fight och i första perioden visar det sig genom två utvisningar vilket kanske inte var planen. Bortalaget missar även en straff efter 11 minuter. Första perioden slutar 1-0 till Pixbo efter mål av Felix Lanver.

Andra perioden inleds med 2-0 efter drygt en minut och nollan bakåt är fortsatt intakt. Efter sex minuter åker Daniel Kanetun på en utvisning men iställe för reducering utökar Pixbo till 3-0 genom Fabian Lindbäck. Knappt halvminuten senare gör Kalmarsund 3-1 och sedan även 3-2 innan perioden är över.

3-3 efter 30 sekunder i tredje perioden ökar trycket på hemmalaget som ogärna vill se en kvittering i matchserien. Bortalaget får en utvisning när det återstår knappt fem minuter som Gustav Fritzell utnyttjar på bästa sätt genom att ge Pixbo ledningen med 4-3 efter 15.23

Bortalaget plockar ut målvakten för att få till en kvittering men i Pixbos mål finns mästarmålvakten Jon Hedlund som vägrar släppa fler bollar bakom sig. Pixbo sätter 5-3 i öppet mål och nu har laget 2-0 i matchserien.

– Vi är väldigt nöjda med att det står 2-0, kanske inget vi hade förväntat oss på förhand. Kalmarsund spelade ju SM-final i fjol så de får vara favoriter. Men vi är fina idag och ett riktigt bra försvarsspel ger oss segern, säger Martin Östholm till Innebandymagazinet efter matchen.