Pixbo vinner igen - Nu 2-0 i kvartsfinalserien


Denny Bågenholm 2023-03-19

När Daniel Kanetun fick sitta i utvisningsbåset, då gör Pixbo 3-0 i kvartsfinal 2 mot FBC Kalmarsund.
Bild:D-Foto
När Daniel Kanetun fick sitta i utvisningsbåset, då gör Pixbo 3-0 i kvartsfinal 2 mot FBC Kalmarsund.

SPORT | Två raka segrar i kvartsfinalserien mot FBC Kalmarsund, det är något spännande på gång i laget som är både ungt och hett. Först seger med 4-0 borta och nu 5-3 seger på hemmaplan och 2-0 i matchserien.

 

Kalmarsund visar direkt att man inte tänker ge upp matchserien utan fight och i första perioden visar det sig genom två utvisningar vilket kanske inte var planen. Bortalaget missar även en straff efter 11 minuter. Första perioden slutar 1-0 till Pixbo efter mål av Felix Lanver.

Andra perioden inleds med 2-0 efter drygt en minut och nollan bakåt är fortsatt intakt. Efter sex minuter åker Daniel Kanetun på en utvisning men iställe för reducering utökar Pixbo till 3-0 genom Fabian Lindbäck. Knappt halvminuten senare gör Kalmarsund 3-1 och sedan även 3-2 innan perioden är över.

3-3 efter 30 sekunder i tredje perioden ökar trycket på hemmalaget som ogärna vill se en kvittering i matchserien. Bortalaget får en utvisning när det återstår knappt fem minuter som Gustav Fritzell utnyttjar på bästa sätt genom att ge Pixbo ledningen med 4-3 efter 15.23

Bortalaget plockar ut målvakten för att få till en kvittering men i Pixbos mål finns mästarmålvakten Jon Hedlund som vägrar släppa fler bollar bakom sig. Pixbo sätter 5-3 i öppet mål och nu har laget 2-0 i matchserien.

– Vi är väldigt nöjda med att det står 2-0, kanske inget vi hade förväntat oss på förhand. Kalmarsund spelade ju SM-final i fjol så de får vara favoriter. Men vi är fina idag och ett riktigt bra försvarsspel ger oss segern, säger Martin Östholm till Innebandymagazinet efter matchen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.