Sjövalla och Lerum i orienteringssamarbete


Denny Bågenholm 2023-04-24

Mängder med orienterare var på plats för att tävla i helgen.
Bild:Sjövalla FK
Mängder med orienterare var på plats för att tävla i helgen.

SPORT | Orienteringstävlingen Göteborgsdubbeln gick av stapeln i Gråbo förra helgen – och som vanligt var det Lerums SOK och Sjövalla FK som delade på arrangörskapet.

– Det är jättebra att kunna samköra en sådan här omfattande tävling, säger Staffan Olofsson från Sjövalla FK.


 

Göteborgsdubbeln närmar sig ett tioårsjubileum. Ett av framgångsrecepten för att tävlingen lever vidare stavas samarbete. För vartannat år går tävlingen i Härryda hos Sjövalla FK och vartannat år i grannkommunen Lerum hos Lerums SOK.

Den senaste upplagan genomfördes 15 – 16 april med cirka 650 deltagare på lördagen och 850 på söndagen. Start och målgång samt samlingsplats var grusgropen i Gråbo/Aggetorp norr om väg 190 i Lerum. Totalt var det 35 tävlingsklasser, samt inskolningsbanor för nybörjare, då cirka 70 klubbar fanns på plats – varav flera utländska klubbar.

Lerums SOK arrangerade lördagens tävlingar och hade med totalt 73 egna startande under helgen – de flesta ungdomar då det äldre gardet var funktionärer. Sjövalla FK arrangerade söndagens tävling och hade cirka 50 startande ungdomar totalt.

– Lerum bygger upp arenan inför lördagen och vi tar ner den på söndagen. Det är bra att kunna samköra, ett sånt här arrangemang är det mycket fix och förberedelser med, säger Staffan Olofsson, från Sjövalla FK, som tillsammans med klubbkamraten Sara Lydmark var tävlingsledare under söndagen.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.