Jonseredaren Oscar Lundin coachade Storvreta till SM-guld


Jonas Bengtsson 2023-04-22

Partille Wizards-fostrade Oscar Lundin är assisterande tränare för nyblivna svenska mästaren Storvreta.
Bild:Jonas Bengtsson
Partille Wizards-fostrade Oscar Lundin är assisterande tränare för nyblivna svenska mästaren Storvreta.

Det firades vilt i Globen efter att Storvreta besegrat Falun i SM-finalen med 5-4.
Bild:Per Wikström/Svensk innebandy
Det firades vilt i Globen efter att Storvreta besegrat Falun i SM-finalen med 5-4.

SPORT | Innebandystormakterna IBF Falun och Storvreta IBK drabbade idag samman för ännu en SM-final. När röken skingrats efter duellen var det jonseredaren Oscar Lundin som stod på den segrande sidan.

– Det känns fantastiskt, säger den assisterande Storvretatränaren i guldyran efter slutsignalen i Globen.De 13 senaste SM-gulden på herrsidan har vunnits av antingen Falun eller Storvreta. I dagens finalbatalj blev det till slut Storvreta som fick lyfta pokalen då man bröt Faluns svit på två raka SM-guld. Lokalpressens reporter var på plats i Avicii Arena (Globen) och fick en pratstund med lycklige tränaren Oscar Lundin mellan kramarna inne på planen kort efter slutsignalen.

Hur mår du?
 Det är en fantastisk känsla med allt man har kämpat för tillsammans med det här laget, för mig är det tre år nu. Och tillsammans med familjen hemma med Martina och barnen och vad det här betyder för allihopa  så jag mår otroligt bra, säger 33-årige Oscar som är uppvuxen i Jonsered och började sin spelarkarriär i Partille Wizards.

Klubban byttes dock tidigt ut mot taktiktavlan då han som 15-åring började coacha Partille Wizards lag med 92:or. Oscar har därefter varit tränare för bland annat Warberg och schweiziska Alligator Malans. Redan under sin första säsong med Storvreta var det nära guld, men Falun vann 2021 års SM-final med 53.

2023 blev det alltså ombytta roller. Ett tag såg det till och med ut att bli en defilering för Storvreta fram till medaljceremonin då de rödsvarta ledde med 51 i början av den tredje perioden. Men det blev istället en minst sagt svettig avslutning inför de 12 922 högljudda åskådarna då stjärnfyllda Falun med Alexander Galante Carlström och Rasmus Enström i spetsen närmade sig mot slutet.
Men närmare än 54 kom man inte och Oscar Lundins Storvreta kunde därmed ta hem klubbens sjunde SM-guld till Uppsala  lika många som Falunklubben.

– Vi gör en jäkligt bra innebandymatch idag tycker jag utifrån vilket lag vi vill vara. Vi jobbar stenhårt, gör mål på såna sätt vi vill göra mål på och sedan blir det alltid fem mot sex eller sex mot fem på slutet, och de är så jäkla bra på det Falun så vi visste att det skulle bli tufft hela vägen in. Men det var en väldigt väl genomförd match som vi till stora delar kunde ha bra koll på tycker jag.

Hur nervöst var det i slutet?
— Jag vet inte om det är nervositet egentligen, man kan nästan inte beskriva den känslan i slutet. Det är bara att man står där som tränare och hela vägen in kollar så att laget ligger rätt i positioner och försöker göra rätt saker. Så jag var inte så nervös faktiskt, jag tänkte mer att ”fan, nu är det vår tur”.

Hur firas det i Uppsala ikväll?
— Jag har ingen aning alltså. Det är första guldet för mig så jag får bara haka på de i laget som har vunnit sex-sju gånger innan, säger Oscar för att därefter rada upp sig med övriga spelare och ledare i Storvreta inför den efterlängtade medaljutdelningen.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.