Seger i tredje semifinalen för Pixbo Wallenstam


Jonas Bengtsson 2022-04-13

Klara Loneberg sätta segermålet efter 2.17 in i sudden.
Bild:Pixbo Wallenstam
Klara Loneberg sätta segermålet efter 2.17 in i sudden.

SPORT | Pixbo Wallenstams damer tog en viktig seger i tisdags kväll på hemmaplan mot Endre IF i Wallenstam arena. Mölnlyckelaget tog därmed ledningen med 2 – 1 i matcher i semifinalserien.

De seriesegrande Pixbodamerna slog ut Nacka med 3–0 i matcher i kvartsfinalen – men har fått det betydligt tuffare mot Endre i semifinalen. Lagen möttes även i förra årets SM-semifinal, då avgjorde Pixbo först i den femte matchen – och gotlänningarna har bjudit på bra motstånd även i år. För Pixbo vann semifinal ett med 8 – 5, förlorade därefter med 4 – 5 efter förlängning för att sedan vinna match tre i tisdags i Wallenstam arena med just 5–4 efter
en ny förlängning.

– Det är små marginaler. Vi har flera lägen, ett läge med bara några sekunder kvar som rullar precis utanför bortre stolpen. Men vi möter ett skickligt lag, det är inga konstigheter. Deras mål på slutet är sådant som händer, vi gör så jävla många bra saker längs vägen och definieras inte av sista målet som vi släpper in. Vi är förbannat bra och vi har skapat en bra karaktär inom laget, att ligga under med 4–0 mot det som alla säger är Sveriges bästa lag och ändå komma tillbaka och skapa de lägena vi gör är starkt, sa Endres tränare Bruno Lundberg till Innebandymagazinet efter matchen.

Målhjälte för Pixbo i tisdags blev Klara Loneberg efter assist av Cajsa Elm 2,17 minuter in i förlängningen. Till stort jubel inför de 636 åskådarna som tidigare under kvällen hade fått hylla klubbens P16-lag som blivit svenska mästare.

ÖVRIGA PIXBOMÅLSKYTTAR I tisdags var Eliska Krupnova (2), Denisa Ratajova och Emma Stenberg. Den sistnämnda hade kort inför semifinal tre just förlängt sitt kontrakt med Pixbo.
– Det känns fantastiskt att fortsätta min utveckling tillsammmans med Pixbo Wallenstam. Jag trivs väldigt bra både på och utanför planen, vilket gjorde mitt beslut mycket enklare. Jag ser redan fram emot nästa säsongs utmaningar tillsammans med detta härliga gäng, säger Emma Stenberg till klubbens hemsida.

Huvudtränare Jonas Gustafsson:
– Det har varit så kul att följa henne under det senaste året. Emma är ett föredöme när det kommer till att driva sin utveckling. Hon älskar att tävla och hon ger allt varje träning. Hon ställer på ett positivt sätt höga krav på sig själv och på sin omgivning. Emma är duktig i samspelet med andra. Med hög smartness och ett fint avslut är hon en av ligans bästa målskyttar.

Även lagkamraten Rikke Ingebrigtsli Hansen har nyligen förlängt sitt kontrakt.
– Det var givet för mig, Pixbo Wallenstam är ett topplag som är med och fightas om de stora titlarna varje år och det är givetvis en resa jag vill fortsätta att ta del av. Jag trivs väldigt bra, laget och föreningen har blivit mitt hem, säger den norska stjärnan.

Semfinal fyra spelas på Långfredag.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.