FBC Lerum vidare till kvalfinal


Denny Bågenholm 2022-04-11

FBC Lerum vidare till kvalfinal.
Bild:Christoffer Sturesson
FBC Lerum vidare till kvalfinal.

SPORT | Oavgjort hemma förra helgen mot Höllviken innebar att vinnaren i helgens returmöte skulle gå vidare till nästa kvalrunda. Lerum höll för trycket och vann matchen med 7-2

- Vi börjar matchen otroligt starkt till skillnad från senast och dem kändes rätt så chockade. En viktig start som gjorde att vi kunde spela med ett bra självförtroende och stort lugn resten av matchen. Vi följer vår gameplan till punkt och pricka och sätter vårat försvar som varit fokus sedan förra matchen, säger målvakten Sarah Flodmar på Lerums hemsida.

- Wow, vilken match tjejerna gör! Vår game plan satt klockrent. Vi styr tempot och kontrollerar matchen på båda planhalvorna. Vi lyckas med att vara både diciplinerade och aggressiva i försvarsspelet. I spelet med boll är vi modiga och fina.Tjejerna gör säsongens bästa insats när det gäller som mest! Det är verkligen imponerande! Nu skall vi njuta rejält och vara stolta över det vi presterat. På måndag börjar uppladdningen mot Växjö. Vi ser fram emot att tävla mot ett allsvenskt lag, säger tränare Mattias Flodén på Lerums hemsida.

Nu väntar två kvalfinaler mot sjuan från Allsvenskan Södra Växjö IBK. Vinnaren av dubbelmötet spelar i Allsvenskan nästa säsong. FBC Lerum kommer att inleda på hemmaplan torsdag 14 april kl 19.45 i Lerums Arena.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.