Seger för Sävehof i bortapremiären trots en del slarv


Denny Bågenholm 2022-09-09

Nina Koppang är tillbaka med besked. Mot Skara blev det sex fullträffar.
Bild:Tommy Holl
Nina Koppang är tillbaka med besked. Mot Skara blev det sex fullträffar.

SPORT | Sävehof tippas som seriesegrare och guldmedaljörer av de flesta och även lagets nya tränare Jesper Östlund bär favoritskapet med stolthet. – Med det materialet vi har ska vi vinna guld, men jag vet att det kan hända saker på vägen och är ödmjuk inför uppgiften, säger han.

Säsongen inleds med en av tradition svår bortamatch mot Skara där tränaren Magnus Frisk vet hur man ska ställa upp mot Sävehof och lyckas nästa alltid få sina spelare att överprestera. Även premiären börjar tufft för bortalaget och det är bra målvaktsspel som håller siffrorna nere, i halvtid står det 13-13.

– Vi kom in lite snett i matchen och Skara gjorde ett bra arbete. En del märkliga utvisningar och många domslut som vi tycker är lite konstiga skapar oreda under första halvlek. Jag vet ju att Skara brukar vara bra på hemmaplan och då det också är seriepremiär kan det hända konstiga grejer. Lite jobbig känsla i paus för jag tycker inte vi nådde upp till den förväntade nivån, säger Jesper Östlund.

I andra halvlek håller lagen jämna steg med varandra fram till 45 minuter då Sävehofs tyngd får fälla avgörandet. Även Johanna Bundsen i mål briljerar med 40 i räddningsprocent. Det slutar 29-23 till Sävehof och seriens första tvåpoängare är bärgad.

– Idag är Nina Koppang, Stella Huselius och Frida Rosell väldigt bra vilket är skönt när andra inte riktigt har sin dag men det är precis så här det ska vara, vi ska arbeta som ett lag där alla ska ta ansvar och vi ska inte vara beroende av en eller två spelare då det är en lång säsong. Vi kommer bli bättre och bättre under säsongen och att vi har målsättningen att vinna SM-guld är inget vi hymlar med, avslutar Jesper.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.