Sävehof vinner planenligt premiären


Denny Bågenholm 2023-09-06

Stina Wiksfors är en av de spelare som kommer få visa framfötterna under säsongen. Från att ha spelat 50 minuter totalt förra säsongen blev det 50 minuter under gårdagens seriepremiär i Handbollsligan dam mot Aranäs.
Bild:Tommy Holl
Stina Wiksfors är en av de spelare som kommer få visa framfötterna under säsongen. Från att ha spelat 50 minuter totalt förra säsongen blev det 50 minuter under gårdagens seriepremiär i Handbollsligan dam mot Aranäs.

SPORT | Mästarna mot nykomlingen, det kunde inte bli annat än storseger för Sävehof? Visst vann Sävehof men kanske med mindre marginal än vad många förväntade sig.

– Jag är glad att vi vann. En premiär på bortaplan mot en nykomling, dessutom i ett derby, det kunde slutat illa, säger Jesper Östlund.


 

Sävehof vann SM-guld i våras och tippas som seriesegrare och mästare under säsongen 2023/24. Innan dess är det dock en lång resa med Champions League, Handbollsligan och Svenska Cupen som ska klaras av. Runt 50 matcher kommer att spelas innan SM-finalerna avgörs i mitten av maj. En av platserna i SM-finalerna vill Sävehof knipa.
– Vår målsättning är att komma etta i serien och spela om guldet, det är vårt mål att vinna alla matcher vi spelar och att spela om ett nytt guld står högst på vår lista, säger Jesper Östlund som gör sitt andra år i klubben som damtränare.

För att återgå till gårdagens seriepremiär i Kungsbacka mot Aranäs kan man ändå säga att Sävehof tog kommandot och gick upp till en ledning med 7-2, innan Aranäs tilläts reducera och krypa närmare. I paus stod det 14-12 till Sävehof och en del premiärnerver hade släppt för spelarna.
– Det är många nya spelare som gjorde sin debut idag. Felicia Granath spelade en kvart och Stina Wiksfors fick 50 minuter vilket hon inte spelade totalt under hela förra säsongen, säger Jesper.

Matchen slutade med en komfortabel seger med fem bollar, 32-27. Vilket kanske låter jämnare än vad det var, då det fanns mer att ge enligt Jesper Östlund.
– Det var inget skönspel, det kommer ta ett tag innan vi är samspelta samtidigt som Aranäs hade allt att vinna och fick ett bra stöd från hemmapubliken. Vi hade pratat mycket om vikten av respekt då premiärmatcher kan sluta hur som helst. Tjejerna håller ihop det fint och vårt kantspel är väldigt bra med många mål av både Ida Sembe och Olivia Mellegård, säger Jesper.

Nu är det dags för Champions League borta på lördag 9 september klockan 18.00 mot Debrecen från Ungern, en match som kräver teckenspråk för att kunna kommunicera på bänken.
– Det är första gången Debrecen spelar i Champions League och det kommer vara ett galet tryck i hallen. Vi håller på att öva på tecken för alla våra olika kombinationer för det kommer vara helt omöjligt att göra sig hörd under matchen. Jag får ha en megafon på bänken bara för att snacka med Andreas Wallin, säger Jesper och skrattar.

Hur ser du på chanserna att vinna matcher i Champions League?
– Tyvärr kommer det bli svårt, vi har en tunn trupp med många skador. Senast igår gick Irma Wester sönder med en befarad knäskada. Men vi kommer att gå för att vinna alla matcher och oavsett är det en unik erfarenhet att få spela i Champions League. Hur många svenska tjejer kan säga att de har spelat mot världens bästa klubblag i sin handbollskarriär, undrar Jesper avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.