Sävehof jagar SM-final ikväll


Denny Bågenholm 2022-05-03

Laura Jensen är näst bäst i Sävehof med 104 mål under säsongen.
Bild:Tommy Holl
Laura Jensen är näst bäst i Sävehof med 104 mål under säsongen.

SPORT | Sävehofs damer möter Lugi HF i semifinal 3. Sävehof leder med 2-0 i matcher och kan bli klara för lagets 15:e SM-final sedan 2006. Matchen börjar 18.30 i Partille Arena.

Sävehof har två klara segrar mot Lugi (42-27 och 38-26) och allt talar för att laget kommer spela sig till en ny SM-final ikväll.

Huvudtränare Rasmus Overby slutar efter säsongen för en ny tränarroll i Danmark och vill avsluta med en ny SM-final med laget.
– Lugi kommer att komma med allt de har nu och om vi kan stå emot det, och vara lika kliniska som vi varit tidigare och utmana dem på deras svagheter, så tror jag de kommer få det svårt även på vår hemmabana, säger Rasmus på klubbens hemsida.

Årets bästa spelare och Sävehofs bästa målskytt med 106 mål säger följande inför kvällens match.
"Nu är vi en vinst ifrån en final och det är inte så att man går in i en final och tänker att man ska komma tvåa. Så absolut är det så. Sedan är det inte så att vi tror att vi bara ska kamma hem ett guld, utan även där krävs det ju bra prestationer och tre vinster. Det känns som att det är ganska långt dit nu, men det är klart att vi går för det!"

Jamina Roberts kommer spela i norska topplaget Vipers nästa säsong.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.