Ikväll spelar Sävedalens HK i ATG Svenska Cupen


Denny Bågenholm 2022-05-03

Blir det segerjubel ikväll? Spännande match för Sävedalen 20.15
Bild:Gunde
Blir det segerjubel ikväll? Spännande match för Sävedalen 20.15

SPORT | Sävedalen som normalt håller till i division tre har ikväll chansen att skrälla i Cupen när det är dags för returmöte mot Anderstorps SK. Första matchen förlorades med nio mål i lördags men då Sävedalen är fullt av vinnarskallar och majoriteten har spelat i Handbollsligan, deltagit i Cupfinaler och även gjort över 100 Landskamper kommer laget inte ge upp utan kamp.

Matchen ikväll spelas i Partille Arena 20.15, direkt efter Sävehofs tredje semifinal för damlaget mot Lugi där det står 2-0 i matcher till Sävehof. Matchen inleds med shootouts vilket ger tre chanser per division och eftersom Sävedalen är två divisioner lägre än Anderstorp blir det sex shootouts, sätter de alla sex så skiljer det bara tre mål när matchen börjar.

- Vi är enormt revanschsugna efter förlusten i lördag. Hela laget är ju fyllt med vinnarskallar och har dessutom spelat många avgörande matcher tidigare i sin karriär så detta vill vi vinna. Vi har en bra sammanhållning, har tränat mycket fysisk och mentalt under veckan och resan hem i lördags fylldes av teambuilding och taktikupplägg inför kvällens match. Vi hoppas på en hel del publik eftersom det är fri entre och alla som sett Sävehof damer spela semifinal kan sitta kvar och se matchen. Vi behöver allt stöd och vi skall göra allt för att vinna, säger Martin “gunde” Gunnérus som är målvakt, kommunikationsansvarig och speaker för Sävedalens HK.

I Sävedalen spelar många tidigare Sävehofspelare, Robert Odén med 11 säsonger och 751 mål i Handbollsligan, Janne Lennartsson med 125 A-landskamper, Joel Forsberg, Adam Bucht, Viktor Röxner, Tobias Tollbom och Johan Niva som har USM-guld. Anton Thorin, Johan Tollbom, Jonas Olsson och Martin Gunnérus.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.