Efter 12 år – äntligen guld för Pixbo


Denny Bågenholm 2022-05-02

Nytt SM-guld för Pixbo Wallenstam.
Bild:Pixbo Wallenstam
Nytt SM-guld för Pixbo Wallenstam.

SPORT | Efter tolv långa år kunde äntligen Pixbos herrjuniorer åter lyfta bucklan efter en gastkramande SM-final, mot favoriten RIG Umeå IBF, som avgjordes på straffar.

Umeå var guldfavorit och regerande Svenska mästare och när det bara var minuten kvar var Umeå i ledning med 7-5.

- Det var bara att gå ut och ge allt, det var ju sista matchen och det fanns inget att spara på. Vi vet ju att det svänger fort i innebandy och det gjorde det ju även den här gången, säger Pixbos guldmedaljör Daniel Kalentun.

Matchen gick till en mållös förlängning och fick därefter avgöras på straffar. Daniel som redan hade gjort ett mål och tre assist fick även chansen att lägga den första straffen.
- Jag tänkte ingenting, kollade inte ens på målvakten utan bollen skulle bara in, det fanns inget annat alternativ.

Pixbo tog ledningen i straffläggningen och när sedan Umeå missade sin sista straff var saken klar, Pixbo tog ett nytt ungdomsguld bara veckan efter klubben vunnit SM-guld i P16 finalen. En spelare som har varit med i båda finalerna är guldhjälten Daniel Kalentun.
- Ja, det är ju helt sjukt egentligen, ett guld till. Jag kan knappt fatta det och jag har två år till som jag får spela som junior. Vi har nått stort på gång i Pixbo nu, du får gärna ringa mig om några år när vi tagit seniorguld, säger Daniel och skrattar.

Festen fortsatte hela vägen hem från Uppsala till Mölnlycke.
- Vi åkte dubbeldäckare med damjuniorerna så det var kalas hela natten även om det blev lite sömn innan vi var hemma klockan fem imorse, sen blev det ju skola idag men det är inga problem, det är så kul att vi gick hela vägen så lite sömnbrist får man leva med, avslutar Daniel.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.