Sävehof är klara för SM-final


Denny Bågenholm 2022-05-03


SPORT | Sävehof vinner även den tredje matchen mot Lugi och är klara för för SM-final mot Skuru eller Höörs HK H65 med preliminärt startdatum 16 maj. Dagens match slutar 32-24 (14-16)

Sävehof får det tuffare än de tidigare matcherna i serien och ligger under i paus. I andra halvlek ökar laget trycket och efter 15 minuter har Sävehof gjort 11-3 och segern är säkrad. Matchens bästa spelare blir Tamara Heggerty med sex mål på sex försök.
- Jag är så glad över att vi är i final. Det var jämnare än tidigare idag, men vi spelqde på samma sätt så det var nog lite nerver inblandat. Nu skall vi spela final och jag är så glad. Det var roligt att göra så många mål men jag måste tacka mina medspelare för det var de som gav mig så fina bollar att sätta, säger en överlycklig Tamara Haggerty.

Flest mål i matchen gjorde Frida Rosell.
- Det är så skönt att ha finalplatsen klar. Jag har ju bara spelat SM-final med Skuru tidigare och då kom jag tillbaka från Västerås mitt under säsongen. Därför är det skönt att kunna göra det med ett lag man varit en del av under hela säsongen och att man kan känna att vi verkligen har gjort detta tillsammans, säger Frida.

Rosell om att göra tio mål:
- För mig var det här verkligen en revansch. Jag har tragglat med olika saker, så det är skönt att kunna visa att man kan prestera i viktiga matcher.

Preliminära finaldatum är:
16/5 Hemma
20/5 Borta
23/5 Hemma
25/5 Borta
29/5 Hemma

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.