Sävedalens HK utslaget ur Svenska Cupen

Denny Bågenholm 2022-05-04

Inte ens Janne Lennartsson med 125 landskamper fick stopp på Anderstorp.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Förutsättningarna var enkla, vinst med minst nio bollar i returmötet mot Anderstorps SK och Sävedalen skulle gå vidare till nästa omgång av Svenska Cupen. Även om uppgiften var enkel att förstå visade det sig att trots att Sävedalen gjorde allt de kunde så blev uppgiften för svår för laget.

Sävedalen inledde med sex shoutouts eftersom det skiljde två divisioner upp till Anderstorp, från trean till ettan. Fyra mål lyckades hemmalaget sätta och då krävde det fem bollar till i differens för avancemang. Tyvärr grusades förhoppningarna nästan genast då Anderstorp var ikapp efter några minuter och i halvtid var det lika, 15-15.

I andra halvlek försökte hemmalaget rivstarta för att få ett litet försprång, tyvärr visade det sig att Anderstorp var för bra och Sävedalen stod mer och mer på hälarna ju längre matchen led. Slutresultatet blev 33-27 och trots en fanatisk hemmapublik med Sävehofs damlag som hejarklack tog Cup äventyret slut för Sävedalen.