Sävehof fortsätter vinna

Denny Bågenholm 2022-12-09

Ida Sembe gjorde ett kantmål i segern över Önnered.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Gårdagens derby inleddes med underläge där hemmalaget ledde med 11-7 efter en kvart. Sen gick det som det gjort resten av säsongen, Sävehof vände och vann. I Sävehof var 13 av 15 spelare från den egna akademin.

Det var mycket Sävehof i Önneredshallen igår. Hemmalagets bästa spelare, Nora Lundell, Linn Hansson och Linnea Säreborn har ett förflutet i Sävehof. På bänken finns tidigare Sävehoftränarna Kristian Berndtsson och Martin Maros. Detta var naturligtvis tändvätska för Önnered som inte tänkte låta Sävehof vinna sin åttonde raka seger denna säsong.

Det började enligt plan och hemmalaget kunde raskt skaffa sig en fyramålsledning som man höll länge. Efter 20 minuter hade Önnered fortfarande en ledning med två poäng men Sävehof tog sig snabbt  närmare. Två snabba straffmål som dagens målbästa Frida Rosell (8 mål) satte säkert, och Sävehof var i ledning med 17-16. Kristian Berndtsson som även tränat Sävehofs herrar tidigare var inte alls nöjd och fick syna det gula kortet. Nora Lundell kvitterade på slutet och det var helt jämnt,  17-17 i halvtid.

I andra halvlek rivstartar Sävehof och har efter tio minuter en fyramålsledning när hemmalaget begär timeout. Det stoppar läckan bakåt, men Sävehof är för bra på att kontrollera matcher och har en klar ledning resten av halvleken på 4-5 bollar och segern är aldrig hotad. Stina Wiksfors åker på ett direktrött i slutet på matchen. Johanna Bundsen får göra två mål och Sävehof ångar vidare, obesegrade i toppen av tabellen. Segersiffror 29-33.