Sävehof överlägsna i första kvartsfinalen


Denny Bågenholm 2023-04-07

Spelarna tackar klacken efter storsegern mot Eskilstuna GUIF med 45-27.
Bild:Denny Bågenholm
Spelarna tackar klacken efter storsegern mot Eskilstuna GUIF med 45-27.

SPORT | Historiskt har slutspelsmatcherna mot Eskilstuna GUIF varit heta, hetsiga och griniga tillställningar. Nu var det åter dags för lagen att mötas, hemmalaget var laddat, kamikazes sjöng åter om Lena och det var upplagt för kamp.

– Alla är lite äldre, lite klokare och mer erfarna, sa Guifs Erik Persson innan matchen.


 

Publikmässigt var det ingen höjdare på skärtorsdagskvällen, kanske hade de redan klart för sig åt vilket håll matchen skulle gå och redan bestämt sig för att stanna hemma eller kolla matchen på TV. Det blev ingen kamp, det blev inte ens spännande då Sävehof gick in och manglade sönder bortalaget. Närmare är 1-1 blev det aldrig när firma Karlsson fick göra som de ville. 10-5 efter 12 minuter blev 21-12 i paus efter åtta mål från linjen av Felix Möller och Adam Blanche

– Det är en okej första halvlek, vi sätter dit bollarna. Jag tycker vi är lite sega på att springa hem, sa Felix Möller i paus med nio bollars ledning. Då har man höga krav på sig och laget.

I andra halvlek blev det inte någon större skillnad. Sävehof gör mål och Guif tittar på. Klacken Kamikazes hade hittat formen lagom till slutspelet och eldade på den tidigare så heta stämningen mellan lagen och fick in några gliringar precis som det ska vara i ett slutspel. Något som också Michael Apelgren var nöjd med efter matchen.
– Kami var fantastiska idag, de var många, det sjöng hela matchen och att det är lite gliringar är väl nåt som hör till i ett slutspel. Hoppas det blir het stämning i Eskilstuna nästa match, säger han.

När Sebastian Karlsson firar tidig jul med att sätta 24-12 så är det rejält uppgivet hos bortalaget. Michael Apelgren byter runt bland sina spelare, Guif lyckas krypa lite närmare för annars hade nog skillnaden på 18 bollar blivit större. Sävehof tar en av de största segrarna i ett slutspel någonsin och de gör även flest mål under årets säsong när laget vinner med 45-27. Noterbart är att Sävehof har tolv olika målskyttar på fjorton spelare.

– Magisk match, och det är kul att slutspelet äntligen är igång. Vi får ju in en fullträff såklart. Vi visade att vi har tagit lärdom av historien för när vi var med om det här sist mot Guif för två år sedan. Då gjorde vi något liknande i första matchen och sedan åkte vi upp till Eskilstuna och lyckades vinna på förlängning till slut, efter en helt jämn match.

– Det är väl det enda som är lite tråkigt, att det inte blir så lång njutning innan nästa match och oavsett resultatet idag står det ju bara 1-0. Det kommer bli en helt annan match på lördag i Eskilstuna, säger Michael Apelgren.

Matchens bästa målskytt Adam Blanche med tio mål är nöjd efter första kvartsfinalen.
– Superhärlig start, alla är laddade och alla kommer in och ger sitt allt, verkligen en riktig bra start på kvartsfinalserien. Kul att klacken är på plats för de gör mycket för känslan på plan. Jag får ju tacka mina kamrater för inspelen, det är inte varje slutspelsmatch man gör tio mål, jättebra.

Vad säger du inför bortamatchen på lördag?
– Det kan gå hur som helst, det är en helt ny match med helt nya förutsättningar. Vi får  lära oss av den här matchen och göra det ännu bättre på lördag, säger Adam.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.