Premiärsegrar för Pixbo


Denny Bågenholm 2023-09-18

Emma Stenberg gör säsongens första mål i segermatchen mot Täby.
Bild:AC Kårhag
Emma Stenberg gör säsongens första mål i segermatchen mot Täby.

SPORT | Damerna mötte Täby i seriepremiären och hade inga problem att vinna matchen med 7-4 sedan man tagit ledningen med 4-0 i första perioden. Herrarna inledde på bortaplan mot Jönköping och vände underläge till seger med 8-5.

 

Pixbos damer spelade säsongens första hemmamatch i Superligan där man mötte Täby. Efter fyra minuter gjorde Emma Stenberg 1-0 efter assist av Moa Andersson. Därefter följer en halvlek som domineras fullständigt av hemmalaget. Det står 4-0 när tutan ljuder i Wallenstam Arena. Pixbo är effektiva då man även vinner skotten med 11-7. En jämnare andra period som slutar 2-2 med mål av Cajsa Elm och Eliska Krupnova. Pixbo förlorar tredje perioden med 1-2, men vinner matchen med 7-4 och en viktig premiärseger är fixad. Hetast på plan var Emma Stenberg med sina tre mål.

Seriepremiär och två poäng, hur är känslan?
– Otroligt bra faktiskt. Täby är tippade i toppen och att få utmanövrera dem på det sättet vi gör i första perioden känns väldigt bra. Vi fortsätter med vårt höga presspel och det ger resultat. Vi ska äga boll och då är det lättare både i anfall som försvar vilket säger sig självt, har vi bollen gör motståndarna inga mål, säger huvudtränare Mikael Lindkvist med ett leende.

Många unga heta spelare och etablerade stjärnor, en perfekt combo?
– Det är precis så det känns. Vi fick ändra om lite senast och då gick Eliska Krupnova in som center och gör det väldigt bra, hon gör två mål och visar varför hon är bäst.

Inga premiärnerver?
– Vi har redan gjort femton matcher då vi var i Prag och vann den cupen och sen har det varit både svenska cupen och europacupspel så vi var rejält uppvärmda inför matchen mot Täby. Vi ska fortsätta gasa på och spela vårt spel, för då kommer det bli en riktigt fin säsong.

Hur tippar du serien?
– Vågar jag sätta oss som etta? Det är mellan oss och Thoréngruppen det står. De körde över Falun  med 14-2 i helgen, och Falun tippas också högt och det är dem vi möter på lördag. Så vi ska åka upp och visa vilka som ska stå i final till våren redan nu, och det har vi absolut kapacitet till, säger en nöjd tränare.

Även herrlaget premiärspelade i helgen på bortaplan mot Jönköping. Här började det i moll med både utvisning och underläge med 0-2 efter första perioden och 8-10 i skott. Andra perioden slutar 5-3 till Pixbo där Felix Lanver kvitterar till 3-3 efter nio minuter och även ger Pixbo ledningen efter tolv minuter. Pixbo tappar dock sin 5-3 ledning när Falun gör två snabba mål vilket gör ställningen till 5-5 efter två perioder.

Tredje perioden böljar fram och tillbaka där båda lagen har sina chanser. Oskar Weissbach ger Pixbo åter ledningen efter 14.26 efter assist av Filip Kalentun. Pixbo fortsätter ligga på och det ger resultat. Ytterligare två mål av bortalaget vilket ger ett slutresultat som ger Pixbo segern med 8-5. Total skottstatistik 33-22 till Pixbo och en fin start på serien.

På lördag är det hemmapremiär mot IBF Falun klockan 17.00 i Wallenstam Arena.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.