Pixbos lagkapten: "Vi har börjat helt okej"


Denny Bågenholm 2022-10-26

Lagkapten Gustav Fritzell ser gärna ett SM-guld till våren.
Bild:D-Foto
Lagkapten Gustav Fritzell ser gärna ett SM-guld till våren.

SPORT | I helgen vände laget och vann efter förlängning mot Helsingborg på bortaplan och återfinns nu på en sjätteplats inför landslagsuppehållet. En stor del i segern senast var lagkaptenen Gustav Fritzell som satte kvitteringen till 5–5.

– Ja, det var riktigt skönt att få sätta den bollen, nu är vi med i tabellen på allvar, säger han.


 

Pixbo Wallenstam har 14 poäng på sju matcher och skuggar topplagen inför landslagsuppehållet. Lokalpressen fick en intervju med den tidigare Flodaspelaren och numera Pixbos lagkapten Gustav Fritzell.

Följer du ditt gamla lag någonting?
– Jag kollar hur det går för dem och jag blir extra glad när de vinner. Själv tittar jag inte så mycket på innebandy när jag är ledig. Jag prioriterar att vara med vänner och få lite distans till spelandet. Men nu under VM (som spelas 5-13 november i Winterthur/Zürich, reds. anm.) kommer jag självklart följa vår målvakt Jon Hedlund som är med i truppen.

Hur tycker du säsongen startat för er?
– Jag tycker vi har börjat helt okej, det är lite nya spelare som börjar ta för sig som Daniel Kalentun och Marcus Peil för att nämna några, tillsammans med de som varit med längre är det ett bra gäng och jag hoppas vi kommer gå långt.

Har ni pratat något om målsättning?
– Nej inte så mycket, men självklart vill vi gå längre än förra året då vi åkte ut i kvarten mot Växjö. Blir det ett SM-guld är vi nöjda, säger Gustav och skrattar.

På tal om Växjö, ni möter dem i nästa omgång av Svenska cupen?
– Ja och nu är det revansch som gäller, vi torskade förra årets cupfinal mot dem och sen åkte vi ut i kvartsfinalen så nu är det bara seger som gäller.

Det går bra för Pixbos damlag, gör ni saker tillsammans under säsong?
– Vi var på försäsongsträning tillsammans i Prag och sedan följer man hur det går såklart, men under säsongen hinner vi inte träffas så mycket, det får bli under banketten när vi firar dubbla guld till våren (nytt skratt).

När man kollar på resultaten är det ofta stor målskillnad mellan lagen, vad beror det på?
– Det går fort i innebandy och det blir lätt att det sticker iväg på slutet trots att matcherna varit jämna, i jakten på kvittering blir man ibland lite för offensiv och då är det lätt att det ser ut som att det är större skillnad än hur matchen verkligen var. Det är små marginaler i innebandy.

Ni har precis fått en ny arena i Wallenstam Arena, hur är den att spela i?
– Den är verkligen jättefin, bra förutsättningar för oss som spelare och vi trivs jättebra. Det är ett klart lyft från den gamla hallen även om den kanske var lite tajtare för publiken.

Är det olika känsla att spela i olika hallar?
– De flesta nya hallar har fräscha golv och då blir det ingen större skillnad utan det är väl främst om det är äldre hallar man kan känna olikheter, det är olika strävhet så bollarna rullar lite olika, men det är knappt något man märker så mycket av under match.

Då är det själva resorna som är jobbigast, om ni ska till Falun eller Umeå?
 – Jag har inga problem med att åka långt, jag har grejer jag brukar pyssla med och man kollar lite film och vilar så det brukar funka fint.

Alla har sina speciella platser i bussen?
– Så är det, det är ingen som skulle komma på tanken att ta någon annans plats och de nya får ta de platser som finns kvar, men det är ju stora bussar så det är inga konstigheter.

Vi avslutar samtalet för Gustav ska strax iväg och träna. Pixbo både tränar och spelar match i Wallenstam Arena och det är en stor fördel att ha allt under samma tak. Nu är det landslagsuppehåll och nästa match för Pixbos herrar är bortamötet mot Gävle 19 november.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.