Pixbos herrar körde över nykomlingarna


Denny Bågenholm 2022-11-22

Glädje i Wallenstamhallen när Pixbo vinner sin sjätte match på sju försök och närmar sig toppen.
Bild:D-foto
Glädje i Wallenstamhallen när Pixbo vinner sin sjätte match på sju försök och närmar sig toppen.

Herrlaget mötte Gävle AIK när serien återstartade efter VM uppehållet. Gustav Fritzell och Felix Lanver gjorde tillsammans fem mål när AIK besegrades med 10-4. Damerna förlorade däremot seriefinalen mot Thorengruppen med 5-6.

 

Pixbos tränare Thomas Hammar Andersson säger till Svenska innebandymagazinet efter matchen:

– Det är skönt att vinna första matchen efter ett långt VM uppehåll. Vi startar matchen ganska passivt där vi låter Gävle få matchen dit de vill genom att dra ner på tempot. Vi får lite bättre fart på vårt spel i tredje och kan gå ifrån till en säker seger till slut. Lite av premiärnerver efter uppehållet där vi behövde två perioder för att komma in i vårt eget tempo, istället för att låta Gävle bestämma. De får ändå chansen i powerplay vid 5-4 i början på tredje, men efter att dödat det gör vi 6-4 och springer ifrån.

Pixbos herrar har nu vunnit sex av de sju senaste matcherna och är nu sexa i serien endast tre poäng efter serieledarna Växjö.

Damlaget begav sig till Umeå för att försöka besegra Thorengruppen. Det blev en spännande seriefinal där Thorengruppen tog seriens nionde raka seger och Pixbo fick åter lämna norrland utan seger. Matchen sluade med en knapp förlust med 5-6 och Thorengruppen rycker i toppen med maximala 27 poäng. Pixbo är tvåa på 23 poäng.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.