Pixbo siktar på seger i allt


Denny Bågenholm 2024-08-19

Damlaget jublar efter ytterligare en seger. Nu går laget för troppeln nästa säsong.
Bild:AC Kårhag (arkivbild)
Damlaget jublar efter ytterligare en seger. Nu går laget för troppeln nästa säsong.

SPORT | Pixbo har nyligen tagit hem guld och silver i Czech Open, och nu börjar allvaret med internationellt cupspel följt av ligaspelet. Elitansvarige Peter Runnestig i Pixbo har ett tydligt mål för säsongen:

– Vi siktar på seger i allt vi deltar i: Svenska cupen, Champions Cup och Svenska Superligan. Det är inget vi hymlar med.


 

Peter Runnestig, som nästan fick se sitt Pixbo vinna SM-guld förra säsongen, har precis varit med laget i Czech Open i Prag, där herrarna tog silver och damerna guld.

– Jag var faktiskt assisterande tränare för herrlaget, eftersom vi inte hade klart med en ny assisterande då. Så jag hoppade in i båset och hjälpte till lite. Jag fick alltså se turneringen på väldigt nära håll, berättar han.

Så hur var turneringen?
– Den var bra. Det är en fantastisk turnering ur två perspektiv. För det första stärker det föreningens varumärke internationellt. För det andra får spelarna uppleva livet som innebandyproffs under en vecka, med hotellvistelser och enbart matcher.

Rent sportsligt måste det också ha varit värdefullt att komma igång och spela riktiga matcher och inte bara träna?
– Vi har spelat några träningsmatcher tidigare, men lagen på herrsidan som deltog här höll otroligt hög kvalitet. Fyra av lagen gick långt i Champions Cup förra året, och vi själva var ju tvåa i Sverige. På damsidan är det dock lite svårare att få dit de allra bästa lagen, så tyvärr fick tjejerna inte lika mycket motstånd som vi hade hoppats på. Men det är inget vi kan påverka.

Hur mycket tar ni med er hem från veckan?
– En hel del, både rent spelmässigt och när det gäller att bygga lagkänsla. Vi har tre spelare från vår akademi i både herr- och damlaget, så att de får chansen att visa upp sig tillsammans med övriga laget mot internationellt motstånd är värdefullt, berättar han.

– Det ger dem en möjlighet att få speltid och känna av tempot samt lära känna tränarna bättre. Så det finns definitivt mycket positivt vi tar med oss hem.

– Sen är det ju tidigt på säsongen, och det märks att det är lite ringrostigt med klubbor och boll. Efter att ha varit lediga från innebandyn hela sommaren var det lite som att se kalvar på grönbete, säger han och skrattar.

Vad är målsättningen inför årets säsong och hur ska ni ta er hela vägen?
– Målsättningen är att vinna allt vi ställer upp i, vilket i år innebär Svenska Cupen, Champions Cup och Svenska Superligan. Vi siktar på att ta hem alla tre gulden, säger han och fortsätter:
– SM-guldet är kanske det mest prestigefyllda, och det är det vi allra helst vill bärga hem. Vi ska fortsätta med det som fungerade bra för båda lagen förra året och finjustera det som kan förbättras.

– För att vinna den där sista matchen med båda lagen, där är vi nog i år. Det är jag säker på. Vi känns väl förberedda, både fysiskt och mentalt, för att klara det. Nu är det bara att gasa hela vägen till maj så kommer det att gå vägen. Vi är ganska övertygade om det, säger han med säkerhet i rösten.

Först ut är kvartsfinalerna i Champions Cup som spelas nästa vecka.
Kvartsfinal 1, herrar: Fredag 23 augusti 19.00, Pixbo – Oilers (Finland)
Kvartsfinal 1, damer: Söndag 25 augusti 18.30, Pixbo – TPS (Finland)

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.