Partille vann grinig match

Denny Bågenholm 2024-07-18

Lagfoto på Partille IF´s B16 lag efter matchen på Furulundsplan där det mött lag som Björndammen och Öjersjö många gånger tidigare. Dagens upplevelse var tyvärr ingen rolig historia.
Bild:Denny Bågenholm

Konstant irriterat från Atletico Real Morelos spelare vid varenda avplåsning i matchen.

I Paus försökte Atletico prata med sin utvisade tränare men blev snabbt tvingade att gå tillbaka till sin avbytarbänk.

3-1 målet avgjorde matchen till Partille som gick vidare till 1/32 final som man senare förlorade.

SPORT | Fyra röda och åtta gula kort blev resultatet för Atletico Real Morelos från Mexiko när Partille IF:s B16 mötte laget i 1/64-finalen på Furulundsplan på torsdagsmorgonen.

– Det var svårt att hålla känslorna i styr. Men jag tyckte att våra killar gjorde det grymt bra faktiskt med tanke på hur fula de var, säger Partilles tränare.

Partille tog sig till slutspel efter tre raka segrar, men utan att imponera. Motståndarna från Mexiko hade redan tidigare visat upp ett dåligt beteende som Partillelaget var förberett på.

– Vi var lite förberedda på det, för vi var och tittade på dem igår. Vi hade lite onda aningar om att det skulle bli fult, vi hade förberett killarna på det lite. Men det går inte att förbereda dem på att det skulle bli så här illa, säger tränare Anders Beck efter matchen.

Atletico Real inleder bäst och har flera fina chanser innan Partille börjar komma in i matchen. Efter drygt tio minuter känns matchen jämn och oturligt slarvar Partilles backar med bollen och bortalaget kan göra 1-0.

Efter det tar Atletico Real över matchen mer och mer samtidigt som det börjar bli grinigt och diskussioner efter nästan varje avblåsning. I mitten av halvleken får Partille straff efter en hands i straffområdet som Partilles straffläggare sätter ribba in.

Vid detta tillfälle blir Atletico Reals coach otroligt irriterad och snackar till sig först ett gult och sedan ett rött kort. Han får lämna planen men fortsätter att gå runt staketet och skrika. Några minuter senare har Partille ett anfall som slutar med att den mexikanska målvakten tar upp bollen och samtidigt spottar Partilles anfallare i ansiktet. När det blir diskussion ger målvakten Partilles spelare en rak höger och får naturligtvis ett rött kort.

Matchen fortsätter i samma stil, det är efterslängar, dobbar, knän i ryggen och en väldigt irriterad stämning på plan. Partille gör 2-1 genom nummer 100, Oliwer Thulin Bäck och Partille tar över spelet ännu mer efter målvaktens utvisning.

Någon minut senare blir det inkast för Atletico men i samma sekvens tio meter bort sparkar Atleticos spelare ner en Partillespelare efter att spelet är stoppat. Det leder till ett nytt rött kort. Det fortsätter att vara lika grinigt och efter Partilles 3-1-mål blir det ytterligare två röda kort till Atletico Real Morelos som skämmer ut sig fullständigt. Matchen slutade 3-1 till Partille som gick vidare till 1/32-final. Det hade varit roligare att skriva om den fina planen, publikens hängivenhet och Partilles stora klack. Om gemenskap och kärlek till fotboll. Men allt landar i att Atletico Real Morelos uppvisning på planen borde ge dem ett förbud att spela Gothia Cup igen.

Efter att Partille fått hämta andan, och innan de ska vidare till nästa match, blir det några ord till med Partilles tränare Anders Beck.

Det här var en tuff match?
– Det var det. Det var svårt att hålla känslorna i styr. Men jag tyckte att våra killar gjorde det grymt bra faktiskt med tanke på hur fula de var.

Fyra utvisningar och åtta gula kort?
– Ja, och det kunde blivit ett par till. Och det är inte lätt för domarna ska jag säga, även om man som tränare tycker att någon av de tre borde sett något. Men jag tycker ändå att de gör det bra, det är svårt.

Första målet som ni släpper in där är ju lite slarvigt?
– Det är slarv och det är sådana mål man inte har råd med att släppa in i Gothia om man ska ta sig långt.

Sen får ni straff och då vänder matchen?
– Ja, det tycker jag. Och det var skönt att få den, vi jobbar oss till straffen. Skönt att få sätta den.

Då tappar de humöret helt?
– Vet inte om jag har sett något liknande någon gång. Det är märkligt att det får vara så. Vi var lite förberedda på det men det gick helt överstyr, olustigt och tråkigt på alla sätt, säger Anders avslutningsvis.

Tyvärr förlorade sedan Partille matchen mot SC Nienstedten och är utslagna ur årets Gothia Cup. Men matchen på Furulundsplanen kommer att sitta kvar länge i spelarnas minne.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.