Olle Ek tillbaka efter 92 veckor


Denny Bågenholm 2023-08-14

Olle Ek gav aldrig upp trots att det tog 92 veckor innan han var tillbaka på en handbollsplan.
Bild:Denny Bågenholm / Karin Celander
Olle Ek gav aldrig upp trots att det tog 92 veckor innan han var tillbaka på en handbollsplan.

SPORT | Olle Ek värvades från Hallby inför säsongen 2021 och fick en bra start innan han redan i oktober drog korsbandet. Han förväntades vara tillbaka förra säsongen men ett nytt ingrepp gjorde att det skulle ta ytterligare en säsong innan han i fredags åter var på plan.

– Jag var så otroligt nervös, säger Olle.


 

Olle skulle bli spelmotor när han skrev på för Sävehof och han hyllades stort för sin snabbhet och sitt spelsinne. Det såg så bra ut innan han försvann efter en korsbandsskada med komplikationer. I fredags, efter 92 veckors rehab, var han äntligen på plats i Partille Arena i mötet mot franska Nimes.

Lokalpressen fick ett snack med honom efter segermatchen mot Elverum på söndagskvällen där han gjorde sex mål, flera assist och spelade stabilt bakåt.
– Det känns otroligt skönt att vara tillbaka på banan igen. Idag kändes det bättre än i fredags mot Nimes. Det var ju första matchen på länge och jag var jättenervös innan. Och när jag klarade matchen så var det så skönt efteråt och det var mycket känslor som släppte då, säger Olle.

Vad var det som var mest nervöst?
– Kommer knät att hålla? Det var det som snurrade i min skalle hela tiden. Det var ofrånkomligt eftersom jag levt med den här skiten i två år.

Fast du såg ut som tidigare, snabb och stenhårda skott, det märktes inte från sidan?
– Jag har jobbat oerhört mycket med mig själv. Jag är i mycket bättre fysisk form än innan. Jag har blivit starkare på allt, vilket känns väldigt bra. Mentalt har jag fått mycket hjälp av Susanne Preuss vilket varit väldigt viktigt.

– Sen måste man ju förstå att bara för att jag gjort två matcher är ju inte allt som innan. Skadan kommer vara med mig hela livet och det här knät ska jag leva med även utanför handbollsplanen.
– Idag var det ett kvitto på att jag kommit en väldigt bra bit på vägen, det var ett viktigt besked, säger Olle.

Enormt skönt att vara tillbaka?
– Jag kan inte beskriva hur skönt det känns, som att vinna på lotto, nej jag vet faktiskt inte, säger han och skrattar.

– Idag känns det mycket bättre än i fredags. Då var det oro, glädje, lättnad. Känslorna var utanpå kroppen men idag känns det mer kontrollerat.

Har du varit på väg att lägga av under skadeperioden?
– Nej, jag tänker aldrig så. Då får någon läkare eller någon annan säga att det är slut nu, att jag måste sluta. Jag kommer aldrig själv ge upp. Men det har ju varit sjukt tufft och jag har fått jättemycket stöd från lagkamrater och andra runt och i klubben. Och självklart från min sambo Elin som verkligen stöttat mig hela tiden.

Du skulle komma hit och axla nya roller och det slutade med två år borta, måste varit ohyggligt jobbigt?
– Ja, det har varit skitjobbigt. Jag kom för att spela handboll och det har inte gått. Men jag har fått stöd och kommit in i gruppen. Jag trivs toppen i Partille och fantastiskt bra i Sävehof. Så nu är det bara att hålla tummarna för att jag håller och kan vara med och vinna matcher även på planen, säger Olle Ek med ett leende.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.