Godkänd träningsturnering för Sävehof


Denny Bågenholm 2023-08-14

Tryggvi Thorisson och Felix Möller agerade mittlås med finess när Sävehof vann över Elverum under helgens träningsturnering.
Bild:Karin Celander
Tryggvi Thorisson och Felix Möller agerade mittlås med finess när Sävehof vann över Elverum under helgens träningsturnering.

SPORT | En seger och en förlust blev helgens facit efter en trenationsturnering i Partille Arena. Nu var det inga dussinlag Sävehof mötte utan det var två världslag som stod för motståndet. Under fredagen mötte man franska Nimes och under söndagen stod norska Champions League klubben Elverum för motståndet.

 

Det var dags att inleda handbollssäsongen med två träningsmatcher under en miniturnering i Partille Arena. Inför flera hundra på läktarna förlorade Sävehof fredagsmatchen mot Nimes med 28-29 (15-12) efter ett högt tempo, även om det märktes att det var första matchen för säsongen. Det var kanske ytterligare ett hundratal personer på plats när turneringen avslutades med Sävehofseger mot norska mästarlaget Elverum. Uddamålsledningen i paus blev slutligen en vinst med tre bollar, slutresultatet skrivs 35 - 32. De bästa målskyttarna blev Felix Möller med hans nio mål och Olle Eks sex fullträffar.

– Även om det bara var en träningsmatch så är det alltid roligare när man vinner, konstaterade huvudtränare Michael Apelgren efteråt.

– Det är väldigt skönt att vi får vara på hemmaplan nu när det blir så mycket resor under hösten. Det var också roligt att se så mycket publik på båda matcherna. Det har klubben skött på bästa sätt.

– Vi gjorde en jättefin match i fredags mot Nîmes också, men nu efteråt blir det ju såklart en roligare stämning när man har vunnit. Man ska alltid ha respekt för att det är en träningsmatch, men det var roligt att se så många kliva fram.

Olle Ek var tillbaka på planen igen efter att ha varit skadad nästan 650 dagar. Mot Elverum gjorde han även sex mål och såg pigg ut.
– Jätteroligt att se Olle Ek med tanke på hur länge han har varit borta. Det blir känslomässigt för oss allihopa. Alla har sett hur mycket han har krigat och kämpat i typ två år, så att han i dag gjorde det riktigt bra mot Champions League-motstånd är häftigt för alla inblandade, inte bara för Olle utan för hela runt omkring som varit inblandade i hans återhämtning.

Nästa söndag är det dags för ATG Svenska Cupen när Lugi kommer till Partille Arena för årets första tävlingsmatch. Tankar inför den?
– Jag fick nästan för många bra svar idag, det ser väldigt bra ut på nio meter och då ska vi ha in Oli Mittun och Pontus Brolin med, säger han och suckar fast med ett leende. Han fortsätter:
– Sedan har vi ett riktigt bra målvaktsspel genom Oscar Sävinger så det målvaktsparet när Simon är tillbaka kommer inte att vara att leka med.

Oli Mittun befinner sig just nu och spelar U19-VM där han slagit alla tiders rekord med 87 mål (31 fler än tvåan) och 70 assist. Det är flest mål någonsin i ett U19-VM för män. Han blev även uttagen som bästa playmaker (M9) i VM. En spelare som är åter i Sävehofs trupp på söndag.

Så de övriga lagen kommer få se upp?
– Ja, nu är det ju rätt långt till SM-finalen nästa vår och mycket kan hända. I våras föll vi på målsnöret och det ska vi ta revansch på. Nu har vi snubblat klart. Vi ska vinna alla matcher vi spelar, det är vår målsättning, säger Michael Apelgren avslutningsvis.

Sävehofs herrar inleder Handbollsligan herr med första hemmamatch mot nykomlingen Karlskrona 23 september 16.30 och damlaget spelar sin första hemmamatch i Handbollsligan dam 20 september 19.00 mot Höörs HK H65.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.