Olivia Mellegård är tillbaka i rampljuset – ser fram emot VM


Denny Bågenholm 2023-11-27

Tre nuvarande Sävehofspelare är uttagna i truppen till handbolls-VM på hemmaplan. Däribland kantspelaren Olivia Mellegård.
Bild:Tommy Holl
Tre nuvarande Sävehofspelare är uttagna i truppen till handbolls-VM på hemmaplan. Däribland kantspelaren Olivia Mellegård.

SPORT | Efter dubbla korsbandsskador och lång rehab återvände Olivia Mellegård till handbollsplanen under hösten och har 28 mål på åtta matcher i Sävehof. Något som också tagit henne tillbaka till landslaget.

 

– Fantastiskt roligt. Och någonting som jag har kämpat för under en lång period, säger Olivia.
Senast hon spelade på hemmaplan var i EM 2016 där Sverige slutade åtta. Att spela i Scandinavium igen väcker härliga minnen för Olivia.

– Ja, jag minns när vi spelade EM på hemmaplan senast. Alltså den upplevelsen som var i Scandinavium då, det var något väldigt speciellt. Så det är väl de bilderna man får i huvudet nu när man tänker på det. Att det kommer bli mäktigt att springa in med den ljudkulissen, säger en leende Olivia Mellegård.

När Olivia spelar mot Kina i VM-premiärmatchen den 1 december inför ett fullsatt Scandinavium är det 20 månader sedan hon drog korsbandet för andra gången, precis efter att hon hade skrivit på nytt kontrakt för Sävehof. Att återvända till landslaget var ett mål som kom efter att hösten i Sävehof har sett bra ut.
– Att kunna bli aktuell igen för landslaget har växt fram under hösten. Att jag sedan blir uttagen det är väldigt kul, säger hon.

Men trodde du det någonstans själv, under skadan, att det fanns en chans?
– Jag vågade väl inte tänka i de banorna riktigt. Över hur de framtida möjligheterna ser ut. Utan det har mer varit någonting som jag har använt som motivation för att klara rehaben.
– Till en början var det att komma tillbaka till ett slutspel. Och sen under hösten så växte det fram, jag kände att kroppen känns bättre och bättre. Det blev också som en morot i sig. Att kunna bli uttagen till landslaget, säger Mellegård.

Är du nervös?
– Ja, det är klart att man är nervös. Det brukar jag vara när det handlar om saker som betyder någonting. Man blir mer laddad, lite rampfeber måste man ha, säger Olivia som fortsätter:
– Jag tror att det blir bättre så. Om jag inte är nervös så är det väl någonting som är lite konstigt. Jag brukar gilla att vara lite nervös också.

Har du en massa tics för dig inför matchen?
– Nej, Lite rutinsaker bara. Hur jag klär på inför match och när jag kör rörlighet och tejpning, det är väl rutin. Annars är det bara att äta och sova. Sen är jag lite för vad jag ska säga “velig” för att sätta höger fot först eller något liknande. Jag har inte riktigt koll på sådana saker‚ där kör jag bara. Det är väl bara att det går på rutin i att man sätter på sig matchkläderna två gånger i veckan, säger hon och skrattar.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.