Fortsatta framgångar för Pixbo

Denny Bågenholm 2023-11-27

Segerjubel efter att Felix Lanver prickat in segermålet i förlängningen.
Bild:D-photo

SPORT | Fjärde raka segern för Pixbos herrar efter en häftig vändning och seger efter förlängning. Det är jämt i toppen av SSL där Pixbo välkomnade trean Växjö till Wallenstam Arena. Efter en stenhård kamp tog Pixbo med sig extrapoängen och är fortsatt obesegrade efter full tid på hemmaplan.

Det börjar med en rejäl uppförsbacke för hemmalaget där Växjö tar ledningen 0-1 redan efter 55 sekunder genom Manuel Maurer. Hemmalaget har det fortsatt tufft hela första perioden som slutar 0-3 och 11-10 i skott.

Ett ordentligt snack i paus fick hemmalaget att fundera och det är revanschsugna spelare som kommer ut från omklädningsrummet. Unge Arvid Äse startar upphämtningen när han överlistar Viktor Kastengren i bortamålet efter 6.29 i numerärt överläge. Reducering till 2-3 genom Fabian Lindbäck innan Pixbo råkar ut för tre raka utvisningar. Något som dock inte resulterar i fler mål för Växjö utan istället kvitterade Pixbo till 3-3 genom Oskar Weissbach. Växjö återtog ledningen genom Emil Nyh efter nitton minuters spel innan Pixbo åter får möjlighet att kvittera genom Fabian Lindbäcks andra mål i perioden. Det är lika, 4-4 efter två perioder.

Pixbo tar ledningen för första gången i matchen efter att Victor Johansson gör 5-4 på passning av Arvid Äse efter 13 minuter. Pixbo håller Växjö på avstånd och när minuten återstår är hemmalaget fortsatt i ledning. Fyra sekunder senare hittar Samuel Folkesson Algman rätt fram till 5-5 bakom en besviken Jon Hedlund i målet.

Besvikelsen vänds till segerjubel redan efter 39 sekunder när Felix Lanver prickade in segermålet i sudden. Slutresultatet 6-5 till Pixbo som fortsätter skugga serieledarna Storvreta en poäng bakom på en andraplats i Svenska Superligan.

– Vi blir passiva i vårt spel i första perioden och Växjö straffar oss där, sedan lyfter vi oss rejält i andra perioden och trots att vi åker på en hel del utvisningar så kan vi vända på matchen med ett par viktiga mål och vi får ett skönt momentum där. Sen är det synd att vi inte håller tätt till 3 poäng men starkt av oss att avgöra i sudden, kommenterade Pixbos tränare Patric Löfborg till Innebandymagazinet.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.