Gruppseger för Sävehof


Denny Bågenholm 2023-11-29

Seger med 13 bollar, lika många mål som trollkaren från Färöarna, Oli Mittun gjorde i matchen mot REBI Balonmano Cuenca.
Bild:Karin Celander
Seger med 13 bollar, lika många mål som trollkaren från Färöarna, Oli Mittun gjorde i matchen mot REBI Balonmano Cuenca.

SPORT | Tisdagens match mot spanska REBI Balonmano Cuenca skulle avgöra hur det skulle sluta för Sävehof i gruppspelet. Vid seger var förstaplatsen garanterad och minst två poäng skulle följa med till huvudrundan i European League. Det blev en förkrossande seger med 40-27.

 

Sävehof är nu klara gruppsegrare med maximala tio poäng på fem matcher och kan laget även vinna sista bortamatchen mot Gorenje Velenje nästa tisdag, tar man med sig fyra poäng till huvudrundan. Där möter man RK Nexe och Skjern Handboll som vunnit varsin match mot varandra i grupp D, vilket skulle kunna ge Sävehof ett guldläge att avancera direkt till kvartsfinal om man slutar etta i grupp 2 dit ettan och tvåan i grupp C och D går i huvudrundan. Lag två och tre hamnar i åttondelsfinal efter huvudrundan.

I den femte omgången av European League visade Sävehof styrka genom att dominera matchen från början till slut mot REBI Balonmano Cuenca. Redan tidigt i matchen stod det klart att Sävehof var överlägsna spanjorerna, då de snabbt skaffade sig en 3-0-ledning. Första halvlek slutar 21-9 till Sävehof.

Andra halvlek blev en fortsatt uppvisning från hemmalaget, som utökade sin ledning och slutligen vann med tretton mål, 40–27. Lika många mål, 13 stycken gjorde Óli Mittún som imponerade stort genom att bli matchens främsta målskytt och därför fick pris som bästa spelare. Fabian Blomberg gjorde sin debut i A-laget och fick göra sitt första mål både i A-laget och i Europa.

Huvudtränaren Michael Apelgren var nöjd efter matchen.
– Väldigt skönt att vi visar vad vi kan. Vi har visat under hela gruppspelet att vi är bättre men det gäller att leverera när det gäller och det gör vi idag, säger Michael, som fortsätter:
– Kul att många fick chansen att spela och även tog möjligheten och vi vinner komfortabelt. Det är gott att vara i serieledning inför sista omgången, säger han.

Vinner ni nästa match har ni med er maximala fyra poäng till huvudrundan, tankar?
– Det är som att nästa runda startar redan nu, nästa match mot Gorenje Velenje då det blir en riktigt tuff match. En bortamatch på balkan är inget vi skandinaviska lag är vana vid att vinna. Det blir tufft men kul, säger Michael.

Många nya killar fick speltid idag, känns viktigt med alla kommande matcher?
– Ja, det känns väldigt bra för vi har ett otroligt tufft spelschema framför oss. Det är många som är lite slitna efter hösten så det var skönt att få vila några och det är även en hel del sjukdom i laget, säger en lättad Apelgren.

Ur i svenska cupen, men serieledare i Handbollsligan och vidare i Europa. Var det med en viss lättnad ni åkte ut i kvarten mot Ystad?
– Vi vill ju vinna allting, det är så man funkar. En lärdom från förra gången vi vann svenska cupen och gick långt i Europaspelet var att vi var rejält slitna när det gällde som mest under våren. Det ursäktar inte att vi åkte ut mot Ystad utan vi mötte en väldigt starkt Ystad som tuggat taggtråd för att vinna just de matcherna. Vi är väldigt glada över serieledningen både på hemmaplan och ute i Europa och kämpar vidare, summerar Michael Apelgren.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.