Felix Möller flyttar till Danmark


Denny Bågenholm 2023-12-04

Felix Möller i senaste matchen mot Gorenje Velenje.
Bild:Tommy Holl
Felix Möller i senaste matchen mot Gorenje Velenje.

SPORT | Felix Möller är handbollsfostrad i Sävehof kommer nästa säsong flytta till Danmark och Aalborg Håndbold. Där han får kämpa om speltid med den tidigare Sävehofspelaren Jesper Nielsen.

 

Felix började i handbollskolan som sjuåring och har de senaste åren spelat med storebror Simon Möller i A-laget. Nu är det dags för linjespelaren och försvarsbjässen att ta nästa steg i karriären och flytta till danska Aalborg Håndbold. I laget finns förutom nämnda Jesper Nielsen också de inte helt okänd supersstjärnorna Mikkel Hansen och Niklas Landin.

– Jag är extremt tacksam över att vandrat hela vägen från knatte upp till A-laget. Det har alltid varit en ära att ha på sig den gulsvarta tröjan. Jag vill tacka alla gamla ledare och spelare som hjälpt mig genom åren, utan dem hade jag aldrig varit där jag är idag, säger Felix Möller i en pressrelease från Sävehof.
 
– Felix är alltid först i ledet vad det gäller professionalism och viljan att vinna. Han har utvecklats enormt mycket de senaste säsongerna, vilket givit honom en plats i landslaget. Det är vi stolta över. Vi önskar honom lycka till i sitt kommande äventyr, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef.

Felix Möller lämnar efter sommaren och enligt Handbollskanalen och Aftonbladet har Sävehof redan klart med en ersättare. Som vid två tidigare tillfällen vänder man sig till den lilla ögruppen Föröarna i nordatlanten med 52 000 invånare. Därifrån kom Elias á Skipagötu som gick till THW Kiel i somras och Oli Mittun, nu kommer landslagsspelaren Isak Vedelsbøl från H71 att ersätta Felix Möller. Värvningen är i bekräftad av klubben.

Däremot är det klart att Elin Karlsson återvänder till Sävehof efter en sväng till Kärra och danska Holstebro. Hon kommer spela matcher för laget så fort landslagsuppehållet är över. Sävehof har sedan tidigare Irma Wester korsbandsskadad på nio meter och därför är värvningen logisk – Karlsson kan spela på samtliga tre niometerspositioner, skriver Handbollskanalen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.