Nina Koppang förlänger med två år


Denny Bågenholm 2023-01-24

Nina Koppang väljer att förlänga med Sävehof ytterligare två år till glädje för publik och SHE.
Bild:Tommy Holl
Nina Koppang väljer att förlänga med Sävehof ytterligare två år till glädje för publik och SHE.

SPORT | Nina kom till IK Sävehof 2018 som juniorspelare från Vadstena och gjorde sin debut i A-laget 2020. Hon har under säsongen gjort 59 mål i ligan och spelat åtta matcher för svenska landslaget. Under våren 2022 var hon borta från spel under åtta månader efter att läkarna hittat blodproppar i hjärtat och karriären var hotad.

 

Nu är hon tack och lov friskförklarad och säger idag att sjukdomen inte förändrat hennes syn på framtiden.
– Min målsättning är att bli så bra som möjligt och det har inte förändrats. Att jag väljer att vara kvar i sävehof ytterligare två år är för att jag bedömer att det är den bästa vägen för mig utvecklingsmässigt. Någon skillnad i mitt resonemang beroende på sjukdomen jag har genomgått är det inte utan jag tittar framåt och inte bakåt.

Vad är det som är bra med Sävehof?
– Allt skulle jag säga. Det är en väldigt bra miljö, nära till allt och gruppen har en väldigt bra sammanhållning. Jag känner mig trygg i min roll och jag fungerar bra med mina tränare.

Frida Rosell lämnar efter säsongen, fanns det ändå inte ett litet sug att gå vidare redan nu?
– Nej inte för mig. Frida är några år äldre och är på en annan plats i sin karriär där är inte jag ännu och det ska bli väldigt spännande att få ta större ansvar och bli ännu bättre i Sävehof.

Ni leder serien överlägset, var är lagets målsättning för säsongen?
– Vi ska vinna serien, cupen och sedan SM-guld. Sen att det är långt kvar innan det är SM-final. I matchen senast där var vi inte speciellt bra, vi fick vi oss en tankeställare och blev varse om att vi måste alltid ge 100 procent för att inte förlora matcher då skillnaden mellan lagen är mindre än vad tabellen visar.

– Vi är såklart väldigt glada att få fortsätta arbeta med Nina som i våra ögon är damligans bästa högernia. Hon är målmedveten och har höga ambitioner med sin handboll, vilket gör att hon utvecklas i spelet varje vecka som går. Vi är stolta att en spelare som Nina ser Sävehof som en bra miljö för sin fortsatta utveckling, säger Sävehofs tränare Jesper Östlund.

– Jag känner stolthet att ännu en spelare från vår egen akademi först tagit steget till A-laget, vidare till en landslagsplats och nu stannar i ytterligare två år. Det är ett bevis på att vår förening utvecklar spelare och att spelare vill fortsätta att utvecklas här. Nina är ett gott exempel på det säger, Jonathan Stenbäcken, elitansvarig i Sävehof.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.