Lyckad vecka på seglarläger


Annaclara Hjalmarsson 2024-07-07

Lerums Segelsällskap har anordnat seglarläger sedan 1969. I år anordnas sex kurser varav tre redan har varit. De kommande är veckorna 31, 32 och 33.
Bild:Annaclara Hjalmarsson
Lerums Segelsällskap har anordnat seglarläger sedan 1969. I år anordnas sex kurser varav tre redan har varit. De kommande är veckorna 31, 32 och 33.

SPORT | Lerums Segelsällskap har anordnat sommarläger varje sommar i 55 år. Fokus ligger på att deltagarna ska lära sig de olika seglingssätten.

– Det är skitkul på de här lägren, säger deltagaren Linus Lindahl.


 

Mitt ute på sjön Aspen blåser en av ledarna i sin visselpipa. Tävlingen är i gång. De 25 lägerdeltagarna och de nästan lika många optimistjollarna lämnar startlinjen. Först kryssar de mot vinden tills de rundar en boj en bit bort. Därefter tar de sig med sidvind i seglen till nästa boj varefter sista sträckan tillryggaläggs i medvind och jollarna är tillbaka på startlinjen tillika målgången.

Lerums Segelsällskap, Less, grundades 1969 och har sedan dess anordnat läger varje sommar för barn och ungdomar mellan 7 och 15 år. De flesta som kommer har aldrig seglat tidigare men i slutet av veckan är målet att alla ska kunna segla på samtliga seglingssätt. I år hålls lägren under sex veckor där en ny grupp kommer varje måndag.

En av deltagarna den här veckan är Siri Skorsdal, 10, som seglar optimist för första gången.

– I början var det väldigt läskigt, för när det kändes som att man skulle kapsejsa visste man inte vad man skulle göra. Då satte man sig bara på andra sidan och hoppades på det bästa. Men när man har lärt sig lite så blir det mycket enklare och roligare, säger hon.

Något av det bästa på lägret är alla nya vänner, tycker Siri Skorsdal. En av dem är Märta Lindeman, 11, som har varit med på lägret två gånger tidigare. Hon föredrar optimisten framför tvåmannabåten feva.

– Jag gillar att ha kontroll över båten själv. Kör man en feva så måste båda hjälpa till. Det är också kul, men jag gillar kontrollen och att kunna göra lite vad som helst.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.