Lokala fotbollsprofiler invalda i Göteborgsfotbollens Hall of Fame


Matilda Falk 2024-07-24

Den 15 juni valdes Lerumsprofilerna Martin Karlsson, till vänster. och Ingemar Holm, till höger, in som nya medlemmar i Göteborgsfotbollens Hall of Fame.
Bild:Privat / Matilda Falk
Den 15 juni valdes Lerumsprofilerna Martin Karlsson, till vänster. och Ingemar Holm, till höger, in som nya medlemmar i Göteborgsfotbollens Hall of Fame.

SPORT | Eldsjälarna Ingemar “Ingo” Holm och Martin Karlsson har blivit invalda i Göteborgsfotbollens Hall of Fame. Fotbollsprofilerna har tillbringat otaliga timmar med att främja lokalfotbollen, och deras insatser har nu erkänts officiellt.

 

Lokalpressen fick en pratstund med båda, som med värme minns sina mest minnesvärda ögonblick på och vid sidan av fotbollsplanen.

Passionerade derbyn med storpublik och bortamatcher med storförlust. När Martin Karlsson tänker tillbaka på sin karriär med Lerum IS minns han särskilt en match i Trollhättan när de förlorade med 7-0 inför nästan 800 åskådare.

– Det var en av få matcher där jag kände att vi var helt chanslösa, vi hade ingenting att komma med, säger Martin med ett roat skratt. När det var som mest intensivt spelade A-laget i division 2. Martin berättar om de långa resorna och den tid som krävdes:

– Det blev en livsstil! Vi hade tre träningar i veckan plus matcher. Vi kunde åka upp till Nordvärmland en söndag, ungefär 80 mil fram och tillbaka. Sedan skulle man upp till jobbet på måndagen och på eftermiddagen var det träning… folk förstod inte hur mycket tid det tog. Trots alla uppoffringar var det gemenskapen och glädjen som drev honom.

– Jag har inte gjort detta för att tjäna pengar utan för att det har varit roligt och vi har haft en bra gemenskap i gruppen, vilket har gjort det värt det.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.