Lerums BK Team 11 bäst i Göteborg


Jonas Bengtsson 2023-03-06

Guldgänget. Lerums BK:s Team 11 vann hela GP Pucken.
Bild:Privat
Guldgänget. Lerums BK:s Team 11 vann hela GP Pucken.

SPORT | Efter en lång turnering var det till slut Lerums BK som stod som segrare i Team 11-klassen av anrika GP Pucken.

– Laget har gjort det jättebra som kämpat sig så här långt, säger tränaren Per Fernhall.Talangfabriken Lerums BK har fostrat NHL- och landslagsspelare som Loui Eriksson, John och Carl Klingberg – och fler kan vara på väg ut i hockeyvärlden från Vättlehallen. För i lördags vann klubbens Team 11 GP Pucken efter att ha besegrat Bäcken HC i finalen.

Men dessförinnan har laget, bestående av elva killar och en tjej, tagit sig igenom gruppspelet i november och slutspelet i februari.

– Det har varit en lång turnering och laget har kämpat på under lång tid. De har lagt ner ett oerhört jobb och är verkligen värda det här. Att vinna GP Pucken är jättesvårt, säger tränaren Per Fernhall.

Spelarna är födda 2011 och spelar med en målvakt och tre utespelare. Finalen avgjordes med fyra matcher á 2x9 minuter i Tuve ishall där två poäng gick till vinnarna och Lerums BK vann till slut med 6–2.

– Som tränare försökte man tona ner att det här var vilka matcher som helst, men det märktes att de var nervösa inför finalen. Men det gick bra och de spelade väldigt bra och tillsammans som ett lag, säger Per och fortsätter:

– Det firades efteråt med jubel och applåder och det blev en stor tv-puckhög (skratt). Och så var det väl hamburgare och dricka på det innan man åkte hem för att fira var för sig.

Lerums BK hade ännu ett framstående lag med i samma åldersklass av GP Pucken – som blev trea totalt.
– Vi har en väldigt stor trupp och det här guldet är för hela åldersgruppen. Alla har gjort det jättebra, säger tränaren.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.